Blogger
Image default
Woning en Tuin

3 tips om voorbereid de zomer in te gaan

Zomer staat om de hoek, het is al volop lente en het weer wordt met de dag beter. Eindelijk hoor ik je denken. De vogeltjes fluiten en de deuren en ramen gaan open. Dit betekent natuurlijk ook dat je niet constant meer hoeft te stoken omdat het best wel warm is en wordt. Dan bespaar je weer wat euro’s! Wat kun je met die euro’s doen? Je voorbereiden op de zomer? Wij denken in ieder geval van wel. Wij hebben daarom drie tips op een rij gezet om je voor te bereiden op de zomer!

Investeer in je huis

Je huis onderhouden is belangrijk. Zo zorg je ervoor dat je minder kosten hebt, en je komt niet voor verassingen te staan. Investeren in je huis betekent wel dat je geld nodig hebt. Je kan geld besparen door middel van je huis goed te isoleren, of zonnepanelen te laten installeren. Op de lange termijn scheelt het nou eenmaal een hoop geld! En van dat geld wat je bespaart kun je ook nog eens leuke dingen doen. Zoals op vakantie, nieuwe kleren kopen of investeer het gewoon weer in je wooncomfort. Horren zijn een een voorbeeld van wooncomfort. Het is erg lekker als je je ramen open kan zetten zonder dat er teveel beestjes naar binnen vliegen! Dat scheelt ook voor je nachtrust.

De grote schoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak; wie kent het niet? Trek alle kasten open en dump de spullen die je niet meer nodig hebt bij de stort, op marktplaats of bij de kringloop. Zo heb je straks in ieder geval een lekker opgeruimd huis! Maar bij de grote voorjaarschoonmaak hoort ook het schoonmaken van je kozijnen. Haal eens een doekje over de rolhor heen en maak het allemaal weer lekker fris!

Reinig je gevel

Gevelreiniging is misschien één van de meest onderschatte dingen. Een schone gevel geeft je huis gelijk ook een andere uitstraling. Mocht je niet weten wat de gevel is; De gevel is de buitenmuur van je huis. Je kan zelf aan de slag met de hogedrukspuit en dan maak je ze in een rap tempo schoon. Je kan mocht je een gestucte muur hebben, of een bijzonder vieze muur een specialist inschakelen. Deze maken het echt goed schoon en kunnen daarna ook gelijk de muur impregneren zodat je de eerstkomende jaren ertegenaan kan.