Blogger
Image default
Marketing

Voor- en nadelen bij het kopen van backlinks voor linkbuilding

Het kopen van backlinks is een controversieel onderwerp onder SEO’s, maar er zijn enkele duidelijke voor- en nadelen om het te doen. Backlinks kopen is een slimme zet om blogs te maken voor linkbuilding. Zorg er echter voor dat de links je rankings daadwerkelijk helpen in plaats van ze te schaden. Om er zeker van te zijn dat je inspanningen op het gebied van linkbuilding gericht zijn op succes, kun je overwegen de hulp in te roepen van een online marketingbureau zoals Webton.

Links kopen is een slimme zet voor gevestigde blogs

Als je al een tijdje blogt op internet, maar nog steeds moeite hebt om impact te maken, is het kopen van backlinks misschien wel het beste wat je blog ooit is overkomen. Dit is vooral het geval als je moeite heeft gehad om verkeer van zoekmachines en sociale-mediasites in het algemeen te krijgen. Door backlinks te kopen kun je hoger scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Dit komt omdat Google en andere grote zoekmachines ze gebruiken als signalen om te bepalen. Deze websites verdienen het om bovenaan hun ranglijst te verschijnen of zelfs op hun eerste pagina’s met resultaten. Met duizenden en duizenden websites die strijden om die felbegeerde plekken, kan het moeilijk zijn voor beginnende bloggers. Wanneer ze echter backlinks van gerenommeerde bronnen kopen, kunnen ze meer bekendheid krijgen. Je kunt ook een online marketingbureau zoals Webton raadplegen om te weten welke links je moet kopen of dat er andere manieren zijn om links van de hoogste kwaliteit te vinden.

Onderschat de kracht van gast berichten niet

Als het gaat om het bouwen van links, is het plaatsen van een gast een van de meest populaire en effectieve strategieën. De inhoud die je voor je gastpost schrijft, moet goed genoeg zijn om op zichzelf te staan. Het moet ook relevant en gezaghebbend genoeg zijn zodat lezers het meer dan eens willen lezen. De site waarop je als gast een bericht plaatst, moet ook gezaghebbend zijn in zijn niche. Anders voegt het niet veel waarde of geloofwaardigheid toe aan je merk wanneer er naar je wordt gelinkt. Dit doe je eenvoudig met de hulp van een online marketingbureau als Webton.

Links kopen kost tijd

Natuurlijk is het kopen van backlinks geen snelle oplossing voor je zoekmachine optimalisatie problemen. Je kunt geen onmiddellijke resultaten verwachten en je moet ze ook niet verwachten. Het is een langetermijnstrategie die geduld en zorgvuldige planning vereist. Als je het goed doet, zal je ranking in de loop van de tijd verbeteren. Dit betekent echter niet dat het kopen van backlinks een eeuwigheid duurt voordat je positieve effecten op je SERP-ranglijst ziet. Binnen twee maanden nadat je met deze aanpak bent begonnen, zou je enige verandering moeten verwachten. Houd er echter rekening mee dat het ook langer kan duren.

 

 

Advertentie: Benieuwd naar linkbuilding prijzen?