Blogger
Image default
Beauty en verzorging

Keratine Behandeling voor Kapsalons

Als kapsalon wilt u uiteraard uw klanten zo goed mogelijk verder helpen met het behalen van gezond en glanzend haar. Een keratine behandeling mag dan ook zeker niet ontbreken aan de opties. Met deze behandeling kunt u uw klanten gelukkig maken en zelf meer omzet genereren. Op deze manier creëert u een win win situatie. In dit artikel leggen we graag uit hoe u een keratine behandeling kunt aanbieden in uw kapsalon. 

  1. Kies een merk keratine behandeling 

    Als eerste stap is het belangrijk om voor een goed merk keratine behandeling te kiezen. Een goed product heeft een langdurig resultaat, maakt natuurlijk een groot verschil in het haar, heeft een goede prijs kwaliteit verhouding, biedt altijd volledig klantensupport aan en is natuurlijk van professionele kwaliteit om uw klanten zo tevreden mogelijk te maken. Daarnaast is het belangrijk om altijd even de ingrediënten van de producten door te nemen. Zo zijn er tegenwoordig meer chemische en meer natuurlijke varianten van keratine behandeling producten. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een natuurlijke variant. Een natuurlijke variant is namelijk niet alleen beter voor het haar maar zorgt er ook voor dat zowel u en uw klant gezond blijven. Bij meer chemische keratine kunnen dampen vrij komen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer u als kapper dagelijks deze dampen in en uit ademt kan dat op langdurige termijn gezondheidsproblemen veroorzaken en daar willen we natuurlijk zo ver mogelijk bij uit de buurt blijven.

  2. Bepaal de juiste prijzen 

    Uw klant heeft ongeveer 3-4 maanden baat bij een keratine behandeling. Het haar zal dus zeker 3 maanden mooi en zacht blijven, hierna kan de klant ervoor kiezen om de behandeling te herhalen. Het is belangrijk om de juiste prijzen voor uw klanten en doelgroep vast te stellen zodat u genoeg winst maakt om er een boterham uit te verdienen, maar het tegelijkertijd ook betaalbaar houdt voor klanten om zo vaker terug te komen. De meeste salons vragen een bedrag van 100-200 euro per keratine behandeling afhankelijk van de lengte van het haar. Wanneer een klant langer haar heeft zal de behandeling namelijk een stuk langer duren en dit zal natuurlijk ook meer kosten met zich meebrengen. 

  1. Oefenen, oefenen, oefenen 

    Nu is het van belang om eerst goed te oefenen zodat u weet waar u straks over praat en alvast een hoop ervaring heeft aangelegd. Neem als eerste de handleiding goed door, afhankelijk van het product dat u heeft gekozen zullen de stappen van de handleiding opgevolgd dienen te worden. Normaliter begint de behandeling met het wassen van het haar met een speciale keratine shampoo, hierna zal de keratine in het haar worden aangebracht om vervolgens het haar pluk voor pluk te stijlen. Ten slotte kan een sample keratine conditioner worden meegegeven wanneer het haar thuis weer opnieuw nat wordt gemaakt. Het mooie aan een keratine behandeling is dat de klant al met prachtig glad en stijl haar naar huis wordt gestuurd. Wie wil dat nu niet? 

De voorbereiding van het aanbieden van een keratine behandeling zijn dus zeer belangrijk. Doe goed onderzoek en lees u goed in, wanneer dit eenmaal is doorlopen zal deze behandeling een prachtige aanvulling zijn op de al aangeboden kappersbehandelingen. Menig klant zal regelmatig terugkeren om het prachtige effect van keratine te mogen blijven ervaren. 

https://www.keratinebehandelingshop.nl/