Blogger
Image default
Verbouwen

De grootse voordelen van XL tegels

Het plaatsen van tegels wordt de laatste jaren steeds populairder. Dit komt doordat ze geschikt zijn voor elke ruimte. De tegels kun je laten leggen door een professional, maar voor handige doe-het-zelvers is het ook mogelijk om zelf de tegels te plaatsen. Dit scheelt natuurlijk enorm in de kosten, maar waarom kies je voor XL tegels? Wat zijn de laatste trends onder XL tegels en zijn de XL tegels geschikt voor elke ruimte? We hebben het in dit artikel voor je uitgezocht. Lees snel verder.

Waarom kies je voor XL tegels?

XL tegels hebben vele voordelen, want ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De meest gekozen maten tegels, zijn 100×100 cm of 120×120 cm. Doordat het grote tegels zijn, zijn er veel minder tegels nodig voor een ruimte, wat automatisch scheelt in de kosten. Ook zijn er minder voegen nodig, wat zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Minder voegen betekent ook een strakkere afwerking in het geheel en zorgt ervoor dat het eindresultaat beter is. De grote tegels zorgen tevens voor minder schoonmaakwerk en zijn daardoor ook nog gebruiksvriendelijk. Daarnaast zorgen de XL vloertegels voor een luxe uitstraling van de ruimte. 

Laatste trends onder XL tegels

De marmerlook is al een tijdje trending en dit zie je ook dit jaar weer terugkomen. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en minder vlek- en krasgevoelig. Deze tegel geeft een luxe uitstraling aan de woonkamer of keuken. Daarnaast komt de betonlook weer terug. De betonlooktegel zorgt voor een industriële en moderne afwerking. Deze tegel is lichter dan echt beton en scheelt door de grootte in de kosten.

Zijn de XL tegels geschikt voor elke ruimte?

De XL tegels zijn voor elke ruimte geschikt. Ze kunnen geplaatst worden in de badkamer, keuken of woonkamer. Doordat het formaat zo groot is, dient er rekening gehouden te worden met het verplaatsen van de tegels. Bij een smal of oud huis kan het verplaatsen van de tegel wat lastiger gaan. Grote formaten zorgen voor een ruimtelijke en luxe uitstraling van de ruimte. Welk formaat geschikt is voor de ruimte, hangt dus af van de grootte. Het is fijn dat de tegels zo groot zijn en dat er voor een ruimte minder tegels nodig zijn, want de tegels zijn duurder in de aanschaf. Daarom is het handig om een vloertegels aanbieding af te wachten. Online zijn er veel winkels die tegels aanbieden, maar ook zijn er nog steeds veel fysieke winkels die XL tegels aanbieden. Probeer dus de aanbiedingen in de gaten te houden, want dat is fijner voor de portemonnee.