Blogger
Image default
Woning en Tuin

Verlichting voor een overkapping

De juiste verlichting kan uw tuin heel gezellig en sfeervol maken. Denk aan een wandlamp aan de muur, LED-spots in het dak van uw portiek of in uw vloer, of beide. Een touw of lichtspoor langs de omheining of schuur. Een muurlamp bij de achterdeur. Met de juiste verlichting zet u uw tuin gegarandeerd in het juiste licht en geniet u nog meer van het buitenleven.

Sfeer

Als u uw tuin wilt verlichten, moet u eerst beslissen wat u wilt verlichten en wat voor sfeer u wilt creëren. Wandverlichting kan worden gebruikt om uw huis een sfeervolle of indrukwekkende uitstraling te geven. Spotjes in de vloer van uw veranda zorgen voor zacht licht, en een sliert lichtjes langs uw schutting geeft een bijzonder feestelijke sfeer. Vaak is het combineren van verschillende lichtbronnen het leukst en het mooist.

In de avond

Verlichting is niet alleen mooi, maar ook veilig. Verlichting van de paden in uw tuin helpt u ook ’s avonds en ’s nachts uw weg te vinden. Grondspots of tuinpalen zijn zeer geschikt om het pad te verlichten, lantaarns kunnen de hele tuin verlichten. Vooral als je verlichting bij de voor- en achterdeur plaatst. Een lamp met een bewegingssensor is ook praktisch, zodat de lamp onmiddellijk aangaat als u langsloopt.

Accenten creëren

Heeft u speciale hoekjes in uw tuin of op uw terras die u wilt accentueren? Kies vervolgens accentverlichting, bv. grondspots of verlichting in de vijver. Op uw terras kunt u een lichtketting ophangen, lantaarns en tafellampen gebruiken. Een sliert lichtjes onder uw dak is heel sfeervol en feestelijk het hele jaar door. Er zijn feeënlampjes in alle vormen en kleuren. Tegenwoordig zijn bijna alle feeënlampjes gemaakt van LED-verlichting, dus ze zijn ook nog eens heel zuinig in gebruik. Als je een balkon hebt, is een feeënlichtketting ook super feestelijk.

Verlichting op zonne-energie

Laat u liever de zon het werk doen voor uw verlichting? Kies dan voor verlichting op zonne-energie. Veel buitenverlichtingssystemen werken tegenwoordig op zonne-energie, wat een duurzaam alternatief is, snoerloos en gemakkelijk te vervoeren.

https://noe-mar.nl/product-categorie/led-verlichting/