Blogger
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij het huren van een hoogwerker?

Als klein bedrijf kan het soms aantrekkelijker zijn om bepaalde dingen te huren, dan deze zelf aan te schaffen. Een hoogwerker is er hier bijvoorbeeld ook één van. De kosten die je al bedrijf namelijk moet maken voor de aanschaf en het onderhoud, kunnen verdere groei van het bedrijf in de toekomst ontzettend belemmeren. Vooral wanneer je er niet meer dan een aantal keren per jaar gebruik van maakt. Daarbij komt ook dat een gemiddelde hoogwerker flink wat ruimte in beslag neemt, waardoor je deze ruimte niet kunt gebruiken voor andere zaken. Het huren van een hoogwerker via een hoogwerker verhuur biedt dan uitkomst. Maar waar let je nu op bij het huren van een hoogwerker?

De hoogte

Het klinkt logisch, maar je zult verstelt staan van het feit hoeveel mensen er pas naderhand achter komen dat de hoogwerker die ze hebben gehuurd, eigenlijk niet hoog genoeg is, voor de klus die moet worden uitgevoerd. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je goed in kaart hebt gebracht welke eisen je hebt, zodat je gericht kunt zoeken naar een hoogwerker die hier wel aan voldoet. Je zit er namelijk niet op te wachten om het laatste stuk met een ladder te moeten doen bijvoorbeeld. Kortom, goed opletten dus!

Het formaat

Bepaalde klussen zijn nu eenmaal een stuk prettiger en ook sneller uit te voeren, wanneer je deze met z’n tweeën doet. Let er daarom dus ook op met hoeveel mensen je in de hoogwerker kunt staan. Op het moment dat je er met meerdere mensen in kunt staan, is de kans vrij groot dat de klus een stuk sneller klaar is. Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de werkgever. Een grotere hoogwerker mag dan misschien wel iets duurder zijn, maar uiteindelijk heb je deze dan ook minder lang nodig.

De kosten

De kans dat er meerdere bedrijven in de buurt zijn die een hoogwerker verhuren, die is vrij groot. Vraag daarom dus ook gerust eens een offerte op bij meerdere bedrijven. Zo weet je namelijk ook zeker dat je niet teveel betaald en heb je een goede inschatting van wat de kosten zijn.