Blogger
Image default
Bedrijven

Hoe monteer je verlichting in een overkapping

Voordat u begint met de verlichting aan te schaffen denk ik dat het goed is om de functie van de verlichting te bekijken. Met de verlichting is het de kunst om sfeer en functionaliteit op een geraffineerde wijze met elkaar te combineren. LED verlichting geeft een mooie warm witte kleur en geeft ook het gewenste lichtniveau. U kunt ook uit extra mogelijkheden kiezen, zo worden er vaak afstandsbedieningen en Somfy systemen bij de verlichting aangeboden. LED verlichting kan ook gedimd worden, hierdoor kunt u de ideale knusse sfeer creëren voor onder uw overkapping.

Voordat u begint met boren raden wij aan om eerst de gaten af te tekenen en om een goed plan te hebben waar u de verlichting precies wilt hebben. Wanneer u dit allemaal heeft gedaan kunt u beginnen met de gaten te maken. Hierbij raden wij aan om een gatenzaag te gebruiken. De meeste LED verlichting aanbieders hebben ook een gatenzaag in het assortiment.

Voordat u de verlichting gaat aansluiten moet u ervoor zorgen dat uw de stroom uitzet. Nu kunt u de transformator op de juiste plek plaatsen. Zorg ervoor dat er bij elk gat waar de verlichting in een overkapping moet komen de juiste bekabeling aanwezig is. Verbind vervolgens de verlichting aan de bekabeling. Doe dit door de nuldraad en de fasedraden te verbinden met de verbindingsklemmen. U hoeft nu alleen nog de inbouwspots in het gat te plaatsen. Dit kunt u doen door de klemmen naar binnen te duwen en vervolgens de verlichting in het gat plaatsten, hierdoor zit de inbouwspots meteen vast. Ten slot kunt u de transformator aansluiten op stroom en kunt u testen of alles naar behoren werkt. Als u er niet uit komt kunt u ook video’s bekijken waar het visueel word uitgelegd.

Bent u opzoek naar LED inbouwspots of heeft u alleen toebehoren nodig zoals een transformator of een gatenzaag? Bekijk ons assortiment https://www.euroledshop.nl/.

 

https://www.euroledshop.nl/led-verlichting-overkapping