Blogger
Image default
Bedrijven

Kickboksen: een complete work-out voor heel het lichaam!

Er zijn tal van trainingen en methodes om beter in vorm te komen. Vaak gaat het hierbij om zowel uw lichamelijke als geestelijke gesteldheid. Een van de manieren om weer in optimale vorm te komen, is kickboksen. Waar sommige mensen dit nog steeds meer een vechtsport vinden, is het toch echt een manier om een complete work-out te doen. Hoe zit dat precies?

Hight-intensity work-out

Kickboksen is een sport waarbij u bijzonder veel calorieën verbrandt en waarbij u eigenlijk constant in beweging bent. Gaat u voor een intensieve kickboks-training, dan kunt u tot 1000 calorieën verbranden. Uiteraard geldt hier dat het aantal verbrande calorieën (en de intensiteit van de training) steeds hoger kan komen te liggen wanneer u steeds vaker traint of meer onderdelen opneemt in de training met behulp van de professionals voor kickboksen in Amersfoort.

Een manier om even te ventileren

Kickboksen (en andere vormen van boksen) zijn een ideale uitlaatklep. Niet alleen omdat het lekker kan zijn om gewoon even tijdens een training los te gaan met trappen en slaan, maar ook omdat u constant in beweging bent tijdens de training. Dat betekent dat uw hersenen de positieve stofjes aanmaken die ervoor zorgen dat u zich een stuk beter voelt. Is het tijd om frustratie kwijt te raken of een positievere mindset te krijgen? Probeer dan eerst eens een kickboks-training.

Véél meer energie

Zit u vaak stil of beweegt u minder dan u wilt, en is het daarom lastig om de energie te vinden? Dan zijn de trainingen helemaal ideaal voor u. Tijdens de training gaat uw hartslag omhoog en wordt de bloedsomloop naar een optimaal punt getild om heel uw lichaam actief te krijgen. Dit betekent concreet dat u na een intensieve training juist veel meer energie heeft en eindelijk de dingen op kunt pakken die te lang zijn blijven liggen.

Een work-out voor heel het lichaam

Bepaalde spiergroepen trainen? Bezig met bepaalde ledematen? Niet bij kickboksen, want bij deze sport gaat heel het lichaam aan het werk. Subtiele bewegingen om impact te vermijden, snelle moves om de tegenstander te kunnen raken en telkens blijven bewegen in de ring om de match naar u toe te trekken.

Bent u benieuwd geworden naar wat een kickboks-training voor u kan betekenen? Neem dan vooral eens contact met ons op!

https://www.allroundtrainingcenter.nl/