Blogger
Image default
Dieren

17 tips om jouw kitten op te voeden tot een volwassen kat!

Kittens zijn lieve wezen op aarde, maar vergen ook veel tijd en aandacht. Op een of andere manier zijn kittens onweerstaanbaar voor de mens. Wellicht komt het door hun pluizige vacht of mooie ogen. Maakt ook niet uit, want er zijn veel mensen die niets liever willen dan het in huis nemen van een kitten. Val jij in deze categorie? Let dan op, want hier zijn de 17 beste tips om jouw kitten op te voeden tot een volwassen kat!

Kitten opvoeden: de voorbereidingen

Voorbereidingen zijn erg belangrijk. Wij adviseren je een planning te maken voordat jij jouw harige monster gaat ophalen. Draag zorg voor alles wat je nodig hebt. Indien je hier niet in slaagt, kan dit resulteren in een stressvolle situatie voor jouw nieuwe kitten. Dit wil je natuurlijk ten aller tijde voorkomen!

1. Maak jouw huis alvast kittenproof

Nieuwe kittens kunnen erg nieuwsgierig zijn en komen vaak in dingen terecht waar ze niet meteen in horen te komen. Zorg ervoor dat alles dat (te) klein is voor je katje om mee te spelen, op een veilige plek ligt. Ook spullen die (te) groot zijn kunnen een gevaar vormen. Het is belangrijk dat jij niets in de omgeving hebt waar jouw kitten door kan stikken of verslikken.

Speciaal voor jou hebben wij een checklist gemaakt. Het is van cruciaal belang dat je onderstaande stappen goed doorloopt voordat jouw kitten arriveert. 

  1. Werk losliggende snoeren zoveel mogelijk weg. Dit kan gevaarlijk zijn en in het ergste geval, jouw kitten wurgen.
  2. Alle producten die toxisch zijn voor de kat opbergen. Denk aan schoonmaakmiddelen, medicatie, planten of voedsel dat giftig kan zijn voor jouw kitten. Voor meer informatie, raadpleeg katofpoes.nl of Google. 
  3. Check of je nergens scherpe randen hebt. Is dit het geval, draag dan zorg voor bescherming. 
  4. Geld (munten), sokken of andere kleine voorwerpen vinden katten leuk. Dit slikken ze gemakkelijk door, niet echt bevorderlijk voor de maag. Leg deze dus ook weg. 
  5. Houd je ramen zoveel mogelijk gesloten. Indien nodig kun je kijken naar een beschermhor. 
  6. Heb jij een mooie open trap in jouw woning?  Houd dan je kat in de gaten, want kittens zijn nog niet getraind in traplopen. 
  7. Iedereen gebruikt een wasmachine of droger, maar met een kitten is het extra oppassen geblazen. Controleer bij elk gebruik of jouw huisdier er niet is in gekropen. Je zal namelijk niet de eerste zijn die de wasmachine aanzet met een huisdier erin..

Lees verder op: https://katofpoes.nl/kitten-opvoeden/

https://katofpoes.nl/kitten-opvoeden/