Blogger
Image default
Electronica en Computers

Voordelen van een IP-camera ten opzichte van een CCTV-camera

In deze moderne tijd waarin er zoveel mogelijkheden zijn om internet te gebruiken, is een IP camera of Internet Protocol Camera geen luxe meer. Dit komt omdat IP-camera’s nu veel goedkoper en geavanceerder zijn geworden dan voorheen. Bovendien stelt de geavanceerde internettechnologie IP-camera gebruikers in staat om vanaf elke locatie via hun smartphone toegang te krijgen tot hun IP-camera’s. Interessant is dat mensen nog steeds elke bewakingscamera een CCTV-camera noemen. In feite zijn CCTV of Closed Circuit Television-camera en IP-camera twee verschillende opties, hoewel het beide bewakingscamera’s zijn. Dus, wat zijn de voordelen van IP-camera’s ten opzichte van CCTV-camera’s? Dat lees je in de volgende toelichting.

Overal toegang tot de IP-camera

Het meest voor de hand liggende en belangrijkste voordeel van IP-camera’s ten opzichte van CCTV-camera’s is dat ze overal toegankelijk zijn. Dit komt omdat een IP-camera voornamelijk internet gebruikt en geen opname apparaat nodig heeft, hoewel deze ook kan worden gebruikt zonder internetverbinding met een lokaal opname apparaat zoals een CCTV-camera. Een lokaal opnameapparaat dat meestal DVR (Digital Video Recorder) wordt genoemd, is echter noodzakelijk voor een CCTV-camera. Een CCTV-camera kan echter ook worden aangesloten op internet voor gemakkelijke toegang, maar voor deze optie is een router nodig en niet alle CCTV-camera’s ondersteunen dit.

Betere videokwaliteit

Er kan worden gezegd dat IP-camera’s geavanceerder zijn dan CCTV-camera’s. Dit omvat natuurlijk de kwaliteit van video’s die worden gestreamd en opgenomen door IP-camera’s. CCTV-camera’s kunnen meestal alleen video’s opnemen met een resolutie die gelijk is aan die van een buis-tv, die slechts ongeveer 720×575 pixels is. Aan de andere kant kunnen CCTV-camera’s meestal video’s opnemen tot 4K, met een standaard resolutie van 1080p (1080×1920) of wat meestal Full HD wordt genoemd. Met dergelijke video’s met een hoge resolutie kun je de objecten die zijn vastgelegd in een video die is opgenomen met een IP-camera veel duidelijker zien.

Eenvoudigere installatie

Zoals eerder vermeld, hebben CCTV-camera’s een lokaal opnameapparaat of DVR nodig om te functioneren. Doordat ze gecentraliseerd zijn in de DVR en je een kabel nodig hebt om een ​​CCTV-camera op de DVR aan te sluiten, betekent dit dat meer CCTV-camera’s meer kabels betekenen. Hierdoor zal de installatie van meerdere CCTV-camera’s een grote inspanning vergen, aangezien je alle kabels moet trekken en beheren. Daarentegen zijn IP-camera’s compacter omdat je maar één LAN-kabel nodig hebt om meerdere IP-camera’s aan te sluiten. Bovendien zijn er zelfs draadloze typen IP-camera’s die de installatie veel gemakkelijker zullen maken.