Blogger
Image default
Onderwijs

Creativiteit in ondernemerschap

Creativiteit en ondernemerschap

Ondernemerschap gaat naast kennis gepaard met een dosis creativiteit; zien waar de mogelijkheden liggen en dit op je eigen manier durven aan te pakken. Toch is het creativiteit dat in het voortgezet onderwijs snel op de achtergrond beland. Bij Kleinkunstig staat creativiteit hoog in het vaandel. Wij willen de leerling uitdagen om uit hun comfort zone te stappen en kennis te laten maken met voor hen nog onbekende disciplines. Ons aanbod aan workshops beschikt over meer dan 70 verschillende workshops.

Thema workshops en samenwerkingen

Net als in ondernemerschap is het bij kunsteducatie van belang om aan te sluiten op de actualiteit. In het aanbod van Kleinkunstig kunt u 7 disciplines uit de kunsten terugvinden. Van beeldend, tot literatuur en van muziek tot digitale media. Daarnaast zorgen de speciale ‘thema’ workshops en samenwerkingen met o.a. verschillende musea voor verdiepende workshops die aansluiten op de belevingswereld van leerlingen en hun (examen)vakken. Samen met de school kijkt Kleinkunstig naar de wensen en mogelijkheden om leerlingen een mooie ervaring te kunnen bieden. 

Groepsprojecten in het basisonderwijs

Het basisonderwijs mag hierin natuurlijk niet ontbreken. Voor groep 1 t/m 8 organiseert Grote Broer verschillende soorten workshops en dagprojecten. Dit zijn projecten waaraan de gehele school meewerkt, van groep 1 t/m 8. Vaak in het kader van theater zetten de leerlingen per klas een act in elkaar. Aan het einde van de dag wordt het eindproduct in de vorm van een optreden uitgevoerd. Vaak wordt dit feestelijk opgevoerd met ouders, broertjes en zusjes en grootouders die komen kijken. De voorstelling laat een eindproduct zien waaraan de hele school heeft bijgedragen.

https://www.kleinkunstig.nl