Blogger
Image default
Mode en Kleding

Waarom kiezen voor werkklompen?

Werkklompen worden al eeuwenlang door Nederlanders gedragen. Als je eenmaal gewend bent aan het dragen van klompen, kun je er geen afstand meer van doen. De eerste variaties van klompen werden gemaakt in de Middeleeuwen en worden nog steeds door velen gedragen. Niet alleen op het platteland! Er komen steeds meer modieuze klompen op de markt. Als je het comfort van dit oud Hollandse schoeisel wilt ervaren, wees dan niet verbaasd. je vraagt ​​je misschien af: Waarom zijn werkklompen goed voor jou. Werkklompen bestellen? Bekijk het assortment van werkschoenen.com

Voordelen van werkklompen

Er zijn verschillende redenen waarom werkklompen goed voor u zijn. Ten eerste bevordert het een goede houding. Het ontlast je rug- en kniegewrichten als je loopt, waardoor je minder last hebt van pijn. Ideaal voor mensen met een actieve baan! Een ander voordeel van werkklompen is dat het hout van de klompen zich perfect aanpast aan de weersomstandigheden. Hout is een goede isolator, dus je voeten zullen altijd warm en comfortabel zijn. In de zomer doen klompen precies het tegenovergestelde. In de zomer is het erg cool om klompen te dragen. Hout houdt de warmte buiten. Dit maakt de werkklompen een ideale schoen voor meerdere seizoenen.

Bij welke beroepen worden vaak werkklompen gedragen?

Vooral bij beroepen waar je veel moet staan en lopen zijn werkklompen een zeer goede keuze. Bij de volgende beroepen wordt het vaak geadviseerd.

  • Ziekenhuismedewerker
  • Cateraar
  • Keuken medewerker
  • SB
  • S2
  • S3

Werkklompen zijn er in de volgende normeringen

Gewone houten klompen, ook wel hobby klompen(SB) genoemd, hebben geen veiligheidsvoorzieningen. Het zijn vaak schoenen met een leren capuchon en een PU-buitenkant. Deze buitenzool zorgt voor demping en loopcomfort. Bekende merken zijn onder andere Strovels en Sika. De werkklompen zijn verkrijgbaar in open hiel en gesloten hiel, elastische tussenzool en houten tussenzool versies met kap bijgesneden of vastgelijmd. Hobby Klompen worden vaak gebruikt in en om het huis, maar ook op de camping. Ze zitten goed en zijn makkelijk aan en uit te trekken. 

 

Voor meer inforamtie en advies bekijk advies per branche