Blogger
Image default
Woning en Tuin

Maak je slaapkamer donker met black-out rolgordijnen

Een goede nachtrust is de basis van een geslaagde dag. Je voelt je er beter door en je krijgt er meer energie van. Werk je regelmatig ’s nachts? Dan is het belangrijk dat je overdag goed slaapt. Heerlijk als je je slaapkamer kunt verduisteren met verduisterende raambekleding. Er zijn verschillende manieren om de kamer te verduisteren. Een populaire oplossing zijn gordijnen voorzien van een verduisterende stof. Dankzij een speciale coating op de achterkant van de stof houden verduisterende gordijnen warmte en daglicht tegen. Deze hoes is verkrijgbaar in wit en gekleurd. Als het rolgordijn volledig is uitgerold, laat de stof geen licht door. Houd er  rekening mee dat  de pagina’s kleine onvolkomenheden kunnen hebben. Ook kun je voorkomen dat de kamer  opwarmt als de zon door het raam schijnt.  

 

Rolgordijnen met blackout bestellen

Black-out of voor dim-out kiezen?

Black-out rolgordijnen zijn rolgordijnen die de kamer helemaal donker maken, het verduisteringspercentage is dus 100%. Verduisterende stof wordt vaak gebruikt als voering achter gordijnen, bijvoorbeeld om een ​​slaapkamer te verduisteren. Black-out stof is nu ook als los gordijn te bestellen in onze online winkel! Dus als je goedkoop een kamer helemaal donker wilt maken, dan kan dat zeker. De stof van het black-out gordijn is van plastic waardoor de stof erg stug is waardoor de vouw minder mooi is dan bij de stof van het dim-out gordijn.

 

Dim-out betekent dat de rolgordijnen de kamer gedeeltelijk verduisteren, maar niet compleet verduisteren. Het verduisteringspercentage is meestal 80-90% (afhankelijk van de kleur), hou je van privacy, kies dan zeker voor verduisterende stof. Hotelkamers hebben vaak verduisterende gordijnen, die volledige privacy bieden en het ’s ochtends donker genoeg maken om te slapen. Als je ’s ochtends licht wilt, zijn dim-out rolgordijnen perfect. Dim-out stoffen zijn vaak zeer rekbare stoffen en hebben een mooiere vouw dan Black-out stoffen.

 

Vind hier dimout rolgordijnen