Blogger
Image default
Electronica en Computers

Wat is een streamer?

Wat is een streamer?

Een term die in 2022 steeds vaker voorkomt, streamen. Maar wat is een streamer eigenlijk? Wat doet het? Wat kunnen we van streamers in 2022 verwachten en wat voor invloed heeft het op geluid?

Streamen is hier om te blijven. Er zijn de laatste jaren geluidsapparaten ontwikkeld die streaming bieden aan een groter publiek dat geluid wil ervaren zonder achter een computermonitor te zitten. Veel bedrijven hebben nota genomen van deze trend en streven naar betere producten in de toekomst. Tegelijk is er een toename van software-ontwerpers die voor hun eigen doeleinden gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen van hardwarefabrikanten, zoals Skype of Discord. Kunnen we eenvoudigweg zeggen dat “streaming here to stay” is? Natuurlijk niet! Wat ook zal blijven is discussie over hoe alles moet worden gedaan. Waar het om gaat is dat we de noodzaak van verandering erkennen en het slim aanpakken. Wat houdt streamen precies in? Wat heb je er voor nodig? In deze koopgids zetten we alles op een rij, en geven we je de nodige kooptips.

Laten we het eerst hebben over de betekenis van het woord “streaming”. Dit verwijst naar een techniek waarbij bestanden – dat kan een muziekbestand zijn, maar bijvoorbeeld ook een film – van de ene plaats naar de andere (waar het bestand opgeslagen is) ‘stromen’. Wat houdt streaming precies in? Wat heb je er voor nodig? In deze koopgids leggen we het allemaal voor je uit en geven we je de nodige aankooptips. Waar het om gaat is dat we de noodzaak van verandering erkennen en het slim aanpakken.

Muziek streamen via diensten

Een populaire streamingdienst is Spotify, maar ook Netflix is een streamingdienst. Een streamer maakt het streamen van muziek mogelijk. Een voorbeeld van een populaire netwerkspeler is de Sonos familie: de Connect, Connect: Amp en Play:5.

Wil je op je nieuwe netwerkspeler naar Spotify luisteren? Dan kun je het beste nagaan of de netwerkspeler deze dienst ondersteunt. Merk op dat sommige diensten door meer dan één netwerkspeler herkend kunnen worden, terwijl andere dat helemaal niet doen. In elk geval helpen we je bij het kiezen van slimme ly

Meer populaire streamingdiensten: Tidal, Deezer en Groove. Wat is het verschil tussen beide? Welke dienst past het best bij je? We geven hieronder een paar voorbeelden

Eerst en vooral is het belangrijk te weten wat een streamer is. Een netwerkspeler is een apparaat waarmee je via je thuis WIFI of ethernet verbinding naar muziek kunt luisteren. De Sonos familie bijvoorbeeld maakt levering van Spotify en andere streaming diensten mogelijk aan netwerkspelers zoals de Connect, Connect:Amp en Play:5 waarop je je toestellen (smartphone of tablet) draadloos kunt aansluiten. Je kunt deze netwerkspelers ook gebruiken als luidsprekers voor televisietoestellen als die een optische verbinding hebben

Wie meer mogelijkheden zoekt moet eens onderzoek doen naar streamers kan het beste naar Audiogigant.nl gaan voor meer informatie.

Multiroom streaming audio

Ben je klaar om een streaming audio apparaat te kopen? Ook dan kun je bij Audiogigant terecht. Wat we verkopen zijn niet alleen luidsprekers, maar echte multiroom audiosystemen. Wat dat betekent is dat je componenten kunt toevoegen om een volledig systeem te maken. Bovendien maken de streamers die we verkopen volledige bediening mogelijk via de app op je smartphone of tablet. En wat meer is, ze werken zelfs perfect samen!

https://audiogigant.nl/geluid/wat-is-een-streamer/