Blogger
Image default
Gezondheid

Hoe een vette lever natuurlijk te behandelen

Als je een vette lever hebt, ook bekend als niet-alcoholische vette leverziekte of NAFLD, betekent dit dat je lichaam overtollig vet in de vorm van triglyceriden heeft opgeslagen in je lever. Het is een ernstige aandoening die onbehandeld tot veel andere gezondheidsproblemen kan leiden. Onbehandeld blijft leververvetting niet bij één probleem en kan zelfs leiden tot levensbedreigende aandoeningen zoals leversteatose. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het effectief behandelen van leververvetting symptomen. De kunst is te weten welke het beste werkt voor uw aandoening en de juiste dosering te vinden. Hier zijn enkele van de meest effectieve natuurlijke middelen voor de behandeling van leververvetting.

 

 

Kurkuma

Kurkuma is een bekend kruid dat vaak in de keuken wordt gebruikt. Het is een scherpe en geel gekleurde specerij die populair is in veel Aziatische gerechten. Het actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine, dat een krachtige ontstekingsremmer en antioxidant blijkt te zijn. Het blijkt ook zeer effectief te zijn bij de behandeling van leververvetting. Aangetoond is dat het levervet met 80% vermindert. Het doet dit door de productie van vetten in de lever te voorkomen en de afbraak van vetten in het lichaam te versnellen. Kurkuma staat ook bekend om zijn anti-kanker effecten, dus het is een geweldige aanvulling op elke leverbehandeling.

 

Fenegriek

Fenegriek is een kruid dat oorspronkelijk uit Europa, Azië en Noord-Afrika komt. Het staat bekend om zijn aromatische, scherpe, peperzoete en karwijachtige smaak. Fenegriek is ook een krachtige antioxidant en ontstekingsremmer met verschillende voordelen voor de lever. Het helpt de vetophoping in de lever te verminderen en verbetert ook de leverfunctie. Het is ook een krachtige ontgifter en kan helpen schadelijke chemicaliën in de lever te verwijderen. Fenegriek is ook zeer voedzaam en rijk aan vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van vitamine C, magnesium en ijzer. Fenegriek kan het best rauw of gedroogd worden gegeten, als zaad of als poeder.

 

Citroenen en limoenen

Citroenen en limoenen zijn vruchten die rijk zijn aan antioxidanten en andere heilzame voedingsstoffen. Behalve dat ze lekker zijn, kunnen ze ook een krachtig middel zijn voor de gezondheid van de lever. Een recente studie toonde aan dat het consumeren van citroenen of limoenen de opbouw van vet in de lever kan voorkomen. Citroenen en limoenen bevatten veel vitamine C en antioxidanten die de lever helpen beschermen tegen gifstoffen en vrije radicalen en leververvetting voorkomen. Limoenen en citroenen kunnen worden toegevoegd aan salades, thee en zelfs water voor een verfrissende smaak. Ze kunnen ook worden gemengd met andere levervriendelijke voedingsmiddelen voor een krachtige mix.

 

Donkere bladgroenten

Donkere bladgroenten zijn een hoofdbestanddeel van elk gezond dieet, maar de meeste mensen realiseren zich niet dat ze ook heel goed kunnen zijn voor de lever. Een gezonde lever is afhankelijk van veel antioxidanten. Dit zijn stoffen die schade door vrije radicalen bestrijden en voorkomen. Een gezonde lever is cruciaal voor het overleven van de mens en een gezonde leverfunctie is essentieel voor het leven. Donkere bladgroenten zitten boordevol vitamine A en C, antioxidanten die schade aan de lever helpen voorkomen. Ze zijn ook zeer rijk aan vezels, waarvan is aangetoond dat ze het levervet verminderen en de cholesterol in de lever verlagen. Voor de beste resultaten wordt aanbevolen dagelijks minstens 1 portie donkere bladgroenten te eten.

 

Vitamine B

Vitamine B is een groep essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor vele functies in het lichaam. Ze zijn belangrijk voor de energiestofwisseling en ook voor de hersenfunctie. Van vitamine B is ook aangetoond dat het levervet vermindert. Vitamine B zit in veel voedingsmiddelen, waaronder vis, vlees, eieren en peulvruchten. Er zijn supplementen verkrijgbaar, maar het is het beste om je vitamines en voedingsstoffen eerst uit de voeding te halen. Supplementen bevatten namelijk niet alle voordelen die natuurlijke voedingsmiddelen wel hebben. Vitamine B-supplementen zijn heel gemakkelijk verkrijgbaar, en je kunt ze gebruiken voor een krachtige leverbehandeling.

 

Vezelrijke voeding

Vezels zijn een soort koolhydraten die in veel voedingsmiddelen voorkomen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen en kan de gezondheid van uw lever helpen verbeteren. Vezels helpen de spijsvertering te reguleren en houden je darmen en dikke darm gezond. Het is ook aangetoond dat het cholesterol en triglyceriden in het bloed verlaagt, wat het levervet kan verminderen. Voor de beste resultaten wordt aanbevolen dagelijks minstens 25-35 gram vezels te eten. Dit kan worden bereikt door meer bonen, groenten en volle granen te eten.

 

Conclusie

Een vette lever is niet iets waarmee je wilt leven. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke middelen die deze aandoening kunnen behandelen. De kunst is te weten welke het beste werkt voor jouw situatie. Kurkuma, fenegriek, citroenen en limoenen, donkere bladgroenten en vitamine B zijn enkele van de meest effectieve remedies. Voor de beste resultaten combineer je deze voedingsmiddelen met vezelrijke voeding, het drinken van citroen- en limoenwater en het innemen van vitamine B-supplementen. Met deze remedies hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt uw leververvetting natuurlijk en effectief behandelen. Met deze middelen hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt uw leververvetting natuurlijk en effectief behandelen. Nu u weet wat voor uw situatie het beste werkt, kunt u meteen beginnen met de behandeling van uw leververvetting!

https://www.dietistmandybreure.nl