Blogger
Image default
Kunst en Kitsch

Amsterdam Light festival rondvaart

De 10e editie

De 10e editie van het ALF is al van start! Bij deze editie worden meer dan 20 lichtkunstwerken van de afgelopen 9 jaren tentoongesteld langs de waterroute in Amsterdam. Dit event begon op 02 december 2021 en eindigt op 23 januari 2022. Nog genoeg tijd om deze mee te maken dus! Al een rondvaart geboekt? Zorg er in ieder geval voor dat je de belevenis van het verlichte Amsterdam bezoeken door een rondvaart meemaakt!

Wat houdt de Amsterdam Light Festival rondvaart in?

  1. De bruggen die met de meest prachtige lichtkunstwerken van de vorige edities worden versierd.
  2. Lichtgevende objecten die voor een sprookjesachtige sfeer zorgen.
  3. Indrukwekkende lichtshows op het water.

Tijdens een rondvaart bij het Amsterdam Light Festival trekken bijna alle objecten je aandacht. Aan boord geniet je van de luxe en comfort van een mooi uitzicht. Het interieur van de boot zorgt ook voor een bijzonder prettige sfeer en maakt de jaarlijkse ervaring nog specialer in vergelijking met een wandeling.

De vriendelijke en goed opgeleide gids of audiotour zorgt ervoor dat je gedurende de 90 minuten van de rondvaart de lichtkunstwerken op een veilige en gezellige manier beleeft. Er wordt informatie verschaft over elk van de kunstwerken die worden tentoongesteld, terwijl de gast comfortabel, warm gewikkeld in een dekentje en met een kopje warme choco in zijn of haar hand zit. Verschillende inspirerende verhalen en thema’s worden ontdekt en verteld door de gids aan boord. Prettig toch? Heb je je boot al uitgekozen? Vaar dan maar lekker mee en geniet van de kunstwerken van zowel nationale als internationale kunstenaars en architecten. Je stapt bij de steiger op Oudezijds Voorburgwal 30a in en vaart door de route die je langs de kunstwerken leidt.

De soorten rondvaartboten

Er zijn verschillende soorten boten beschikbaar voor deze belevenis. Ze voorzien wel allemaal in kussentjes, warme dekens, sanitaire behoeften en warme drankjes. De twee verschillende rondvaartboten waarmee deze voorstelling ervaren kan worden zijn: gesloten en verwarmde boten en open boten.

Gesloten en verwarmde boten

Met een van de gesloten rondvaartboten geniet je van een comfortabele rondvaart langs de verlichte kunstwerken van het festival. Dankzij de vele ramen heb je een goed uitzicht op de lichtkunstwerken. Deze rondvaarten beginnen vanaf het Amsterdam Centraal Station en het Leidseplein.

Open boten

Deze comfortabele boten zijn open aan de zijkanten. Het kan misschien wel kouder zijn dan de gesloten boten, maar er zijn genoeg warme dekens aan boort om je warm te houden. Een voordeel is dat je een nog beter zicht hebt op de lichtwerken. Deze rondvaarten starten vanaf het Amsterdam Centraal Station.

Eigen vaartuig

En natuurlijk mag je ook met je eigen boot meevaren, hoor! Met de routekaart kun je de route volgen en natuurlijk ook de regels.

Aangepaste rondvaart openingstijden

De coronamaatregelen worden steeds aangepast, zo ook de openingstijden van het Amsterdam Light Festival en de rondvaart. Vanaf 9 december worden de kunstwerken van 7 uur tot 9 uur in de ochtend en daarna 15 uur tot 22 uur in de avond vertoond. Ten aanzien van de rondvaarten wordt er alleen tegen 15:30 uur met een beperkt vermogen gevaren. Heb je je ticket al gereserveerd? 

https://www.floating-amsterdam.nl/