Blogger
Image default
Groothandel

Wat kun je allemaal kopen bij een hout groothandel

Wat kun je allemaal kopen bij een hout groothandel 

Heb je hout nodig voor je kachel in de winter, wil jij je eigen terras maken of ben je opzoek naar een mooie eikenblad voor je tafel? Voor welke reden dan ook, bij de Hout groothandel vind je gegarandeerd het beste en mooiste hout voor jouw volgende klus. Een hout groothandel biedt immers meestal een breed scala aan houtsoorten en houtproducten aan. Wanneer je op zoek gaat naar een hout groothandel bij jouw in de buurt kom je er wellicht achter dat niet elke groothandel hetzelfde aanbod heeft. Echter bieden de meeste hout groothandels over het algemeen vaak wel de meest populaire houtsoorten aan. Deze lichten we voor je uit. 

 

Van Naaldhout tot Multiplex

Vrijwel elke Hout groothandel die je tegenkomt biedt Naaldhout aan. Als we het hebben over Naaldhout moet je denken aan bijvoorbeeld vurenhout en grenen. Deze houtsoorten herken je aan hun lichte kleur en hun zachte karakter. Dit hout wordt dan ook vaak gebruikt voor het maken van vlonders of hekwerk. Uiteraard bieden de meeste groothandels ook hardhout aan. Denk hierbij aan het mooie eikenhout en beukenhout. Deze zijn vaak harder, duurzamer en hebben een donkerdere kleur. Hardhout wordt vaak gebruikt voor het maken van schitterende meubels. Denk aan een mooie eettafel of salontafel. Ook Multiplex bieden de meeste groothandels aan. Multiplex is een samengesteld houtproduct .

 

Hout-platen, balken en platen voor je volgende klus. 

Indien je graag met hout wilt gaan klussen heb je vaak ook houten platen nodig. Een bekend plaatmateriaal van hout is het MDF hout. Dit staat voor Medium-Density Fiberboard en is een plaatmateriaal dat wordt gemaakt door houtvezels te persen en te lijmen. Ook de bekendere Spaanplaat is zeer populair. dit is een ander plaatmateriaal dat wordt gemaakt door houtsnippers te persen en te lijmen. Spaanplaten worden vaak verwerkt in meubels. Uiteraard heb je ook nog balken en planken. Deze zijn in verschillende afmetingen en houtsoorten verkrijgbaar en worden vaak gebruikt voor constructies en timmerwerk.

 

 

http://vandenberghardhout.com/nl/