Blogger
Image default
Aanbiedingen

De evolutie van linkbuilding in de afgelopen jaren

De afgelopen jaren is linkbuilding enorm verandert. Deze verandering is met name te danken aan Google die met nieuwe technologie het web heeft opgeschoond. Waar eerder veel spam berichten werden verstuurd en links slecht werden geplaatst, is dit vandaag de dag gelukkig niet langer het geval. Door verschillende ontwikkelingen is hier een duidelijke verschuiving te zien. Hierdoor is linkbuilding verandert naar een waardevolle en laagdrempelige manier om de autoriteit van jouw website te verhogen, waardoor jouw bedrijf beter vindbaar zal zijn voor consumenten.

Redenen voor deze verandering

Er zijn meerdere redenen op te noemen voor deze verandering. Onder andere speelt het mee dat Google dus strenger is gaan optreden, maar ook de consument heeft hier zelf een rol ingespeeld. 

Wij zetten alle veranderingen hieronder voor jou op een rij:

  • Google is strenger geworden 

Waar het eerder mogelijk was om ongestoord links te plaatsen, maakt Google dit nu een stuk lastiger. Ben jij met jouw bedrijf onderdeel van een netwerk met schadelijke links? Dan kan Google jouw bedrijf in de ranking voor maanden of zelfs jaren een aantal plaatsen omlaag zetten. Het zal dan veel tijd en geld kosten om jouw positie te herwinnen. 

  • De consument heeft een sterke invloed

Zij vinden het het zelf ook niet prettig wanneer er spam berichten worden verstuurd en links op onlogische en niet relevante plekken worden geplaatst. Stel dat je als consument op zoek bent naar informatie over zonnebrand en in een link wordt je doorverwezen naar een website dat gaat over agenda’s. Dit is voor de consument pure tijdsverspilling en wekt irritatie op. Hierdoor bereiken de bedrijven die op deze manier links plaatsen hier niet mee wat zij willen bereiken. Uiteindelijk zijn veel bedrijven hier dan ook mee opgehouden. 

Constant in beweging

De wereld van linkbuilding is continu in beweging, waardoor het voor bedrijven (die niet helemaal thuis zijn hierin) lastig kan zijn om dit bij te benen. Daarom is het verstandig om linkbuilding over te laten aan professionals die dagelijks te maken hebben met al deze veranderingen en hier inmiddels experts in zijn geworden. Bekijk bijvoorbeeld eens deze website voor meer informatie.

 

https://www.traffictoday.nl/