Blogger
Image default
Verbouwen

Tips voor het laten latex spuiten van je muur

Voor wie graag snel z’n muur een andere kleur wil hebben, kan er voor kiezen om deze te laten spuiten, in plaats van de laten schilderen. Zo heb je niet van doen met kwasten, rollers of een emmer saus. Het grote voordeel van het laten spuiten van je muur, is dat het een stuk sneller klaar is en vaak ook nog een strakker is, dan wanneer het wordt geschilderd. Loop jij met het idee om je muren of plafonds te laten spuiten, maar vraag jij je af hoe dit in z’n werk gaat? Dan is het goed om onderstaande artikel goed door te lezen. We leggen je namelijk exact uit hoe het werkt, maar ook wat de voordelen zijn. 

Hoe werkt het laten spuiten van je muur?

Je muur latex spuiten wordt steeds populairder en niet voor niets. Het is namelijk ontzettend makkelijk en zorgt voor een snel resultaat. Het werkt in de basis hetzelfde als dat jij je muren of plafond laat schilderen. Ook hier geldt dus dat het belangrijk is om alles goed vetvrij te maken, zodat het latex spuiten goed kan worden uitgevoerd. Ook is het noodzakelijk om de randen goed af te plakken, waarvan je absoluut niet wilt dat deze een kleurtje krijgen. Is dat gedaan, dan kun je aan de slag met het latex spuiten van je muur.

Eerst testen

Allereerst is het raadzaam om het laten spuiten van je muur te laten uitvoeren door een vakman. Het lijkt namelijk heel gemakkelijk, maar er is nog wel de nodige expertise voor nodig om ervoor te zorgen dat het geheel mooi en egaal wordt. Veel mensen die eerst hun muur laten stucen door een stukadoorsbedrijf kiezen er vervolgens voor om deze muur wanneer hij goed droog is te laten spuiten. Zo krijg je een prachtige egale muur, die je in iedere gewenste kleur kunt laten spuiten. Wel is het belangrijk, dat je de kleur die je graag wilt hebben eerst even test. Bij voorkeur op een stukje muur en anders op een stuk karton. Zo kun je namelijk goed zien of het wel de kleur is die jij voor ogen hebt. Zo kun je namelijk bepalen of de spuit wellicht wat anders ingesteld moet worden, zodat er meer of juist minder verf wordt gebruikt.