Blogger
Image default
Vervoer en transport

5 Fleet management software voordelen voor wagenparkbeheerders

Als wagenparkbeheerder heeft u dagelijks te maken met verschillende uitdagingen. Of het nu gaat om het behalen van bedrijfsdoelstellingen of de veiligheid onder chauffeurs vergroten, u heeft een grote invloed op het managen van zowel mensen als voertuigen. De focus is hierbij verschoven naar de mensen. Dat zij op een zo goed mogelijke manier zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Zeker bij een groot wagenpark kan dit een enorme uitdaging zijn. Want hoe houd je alle randzaken van wagenparkbeheer in het vizier? Dat is waar fleet management software bij komt kijken. 

Fleet management software heeft een aantal voordelen voor wagenparkbeheerders. Werk je nog niet met deze software? Lees dan snel verder en ontdek of de 5 voordelen uw werk makkelijker, leuker en efficiënter kunnen maken.

  1. Waarborg de veiligheid van uw chauffeurs

Vertonen uw chauffeurs roekeloos rijgedrag? Denk aan te snel rijden, hard optrekken of abrupt remmen. Dit is niet alleen gevaarlijk voor uw chauffeurs, maar ook voor andere weggebruikers. Fleet management software draagt bij aan de veiligheid, doordat u meldingen krijgt wanneer chauffeurs gevaarlijk rijgedrag vertonen. Gebeurt dit vaker? Dan kunt u met de data het gesprek aangaan om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden.

  1. Fleet management software verhoogt de efficiëntie

Met fleet management software krijgt u bruikbare informatie in de vorm van rapportages en dashboards. Dit is onder andere informatie over het rijgedrag en onderhoud van het voertuig. Zo kunt u tijdig ingrijpen en feedback gegeven om te zorgen dat de processen geoptimaliseerd worden. Daarnaast heeft u met deze software meteen uw ritregistratie op orde. Dat scheelt weer een hoop tijd aan administratie die u nu in andere belangrijke taken kunt stoppen.

  1. Geen achterstallig onderhoud meer

Aan de buitenkant van een voertuig is niet te zien of er sprake is van achterstallig onderhoud. De kans is groot dat een deel van uw voertuigen al langere tijd met mankementen op de weg rijden die u eerder had kunnen onderhouden met fleet management software. 

De software geeft u een preventief onderhoudsschema. Dit schema wordt gevuld met informatie van de kilometerregistratie, aantal gedraaide motoruren en het brandstofverbruik. Daarnaast weet u hoeveel storingen, startpogingen, wegsleep acties en spoedherstellingen hebben plaatsgevonden. Zo kunt u tijdig schakelen en onderhoud inplannen voor de chauffeur met pech op de weg komt te staan.

  1. Ben in controle met fleet management software 

Een ander voordeel van fleet management software is dat u in real-time uw bestuurders kunt volgen. Dit is niet om ze te controleren, maar om u een beter beeld te geven over de status van de opdracht en verwachte aankomsttijd. Is er vertraging op de route? Dan heeft u de mogelijkheid om ze tijdig om te leiden of om de klant op de hoogte te brengen van de vertraging. 

  1. Naleven van wet- en regelgevingen

Als wagenparkbeheerder moet u een aantal regels en wetten naleven. Gezien deze met regelmaat kunnen wijzigen, is het lastig om dit naast al uw dagelijkse werkzaamheden in de gaten te houden. Daarom is fleet management software een uitkomst. Door de registratie van de gewerkte uren van de chauffeur wordt automatisch in de gaten gehouden of hij/zij niet over de wettelijke toegestane rijtijden heen gaat en voldoende rust pakt.

 

Al met al kan de software een wagenparkbeheerder op verschillende vlakken ontlasten. Daardoor houdt u meer tijd over voor andere belangrijke werkzaamheden. Daarnaast vergroot het de veiligheid voor de chauffeurs en bespaart u op kosten. Vraag een expert naar de mogelijkheden voor uw wagenpark.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/