Blogger
Image default
Woning en Tuin

Boomstamtafel

Een houten tafel voor ieders huis

Hout is een veelzijdig materiaal. Het wordt gebruikt in de bouw, voor kunst en ook voor meubels. Bedden, stoelen en ook een mooie boomstamtafel wordt van hout gemaakt. Hout is een mooi materiaal om in tafels te verwerken. Het heeft namelijk een natuurlijke uitstraling. Je kan het heel erg laten opvallen, maar ook mooi verwerken en in het geheel laten verdwijnen. De houten tafels passen mooi bij de industriële stijl, dus gecombineerd met staal en beton. Ook past hout erg goed in een scandinavische stijl, wat weer eenvoudige, functionele en natuurlijke elementen bevat. Een tafel met een houten tafelblad, zal dus in veel huizen mooi staan.

 

Zo stel je de tafel samen

Als je een boomstamtafel mooi vindt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, voordat je hem aanschaft. Je kan kiezen uit bewerkt of onbewerkt hout. Bewerkt hout heeft een wat minder natuurlijke uitstraling, maar kan wel beter tegen vlekken en andere externe invloeden. Dan kies je de houtsoort. De verschillende houtsoorten hebben verschillende eigenschappen en zien er ook anders uit. Zo gaat eikenhout lang mee en is het een stevige houtsoort. De volgende stap is het onderstel. De tafelpoten bepalen ook mee met welke stijl de tafel heeft. Tot slot is ook de vorm van de tafel erg belangrijk voor de stijl.

 

Ruimte en de juiste plek zijn belangrijk

Als je weet hoe je houten tafel eruit moet zien, is het belangrijk dat je het formaat ervan bepaalt. De ene heeft meer ruimte in huis voor een grote tafel dan de ander. Voordat je het formaat vastlegt, kan je het beste eerst kijken naar de plek waar je de tafel gaat zetten. Je wilt de tafel misschien prominent aanwezig hebben, zodat de tafel het hart van de kamer is. Maar kies niet een zodanig grote tafel dat je geen ruimte meer hebt om er om heen te lopen. In dit geval kan je beter een kleinere tafel kiezen. Of zet de tafel bijvoorbeeld tegen de muur, voor meer ruimte.

 

https://www.boomstamspecialist.nl/contact