Blogger
Image default
Mode en Kleding

5 Redenen waarom het dragen van werkschoenen belangrijk is

Draag je werkschoenen? In veel beroepen op verschillende gebieden is het dragen van werkschoenen belangrijk. Werkschoenen zorgen voor veiligheid op de werkvloer en zijn daarom in veel situaties noodzakelijk.

Maar wat is er zo belangrijk aan het dragen van werkschoenen? En tegen welke bedreigingen beschermen ze? In dit artikel geven we 5 redenen waarom het dragen van werkschoenen belangrijk is.

Op zoek naar de juiste werkschoenen? Bekijk brede werkschoenen assortiment van werkschoenenwinkel.nl

Reden 1. Vallende voorwerpen

Werkschoenen zijn vaak voorzien van teenbescherming. Gemaakt van staal, aluminium, kunststof of een composietmateriaal, de teenbeschermer beschermt je voet en tenen tegen vallende voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan zware stenen of gereedschap.

Reden 2. Beschermde zolen Werkschoenen die voldoen aan de veiligheidsnorm

(Europa) heeft verschillende veiligheidsaspecten. Daarom worden deze schoenen ook wel veiligheidsschoenen genoemd. Een belangrijk onderdeel van veiligheidsschoenen is de perforatiebestendige tussenzool, die is gemaakt van Kevlar of staal.

Deze voet voorkomt het binnendringen van scherpe voorwerpen. Als je op een spijker stapt, is deze niet op je voet, maar wordt je zool beschermd door een lekbestendige tussenzool.

Reden 3. Antislipzolen

Werkschoenen zijn verkrijgbaar met antislipzolen. In een gladde werkomgeving is het erg belangrijk om werkschoenen met antislipzolen te kiezen. Er zijn verschillende normen voor antislipzolen. Houd hier rekening mee bij het kopen van werkschoenen.

Reden 4. De juiste temperatuur

Goede werkschoenen zorgen ervoor dat de voeten de juiste temperatuur hebben bij zowel warm als koud weer. Bij koude temperaturen wil je natuurlijk voorkomen dat je voeten bevriezen, maar je wilt ook niet dat je voeten snel gaan zweten. Zweet maakt je voeten vochtig en dat wil je voorkomen.

Een goede werkschoen heeft een ademende eigenschap die je voeten fris en droog houdt. Werk je in een omgeving met veel water? Kies dan voor waterdichte werkschoenen. Als je in de wintermaanden buiten werkt, is het belangrijk om werkschoenen met binnen voering van wol of bont te kiezen.

Reden 5. Goede werkhouding

Tot slot zijn werkschoenen erg belangrijk voor een goede werkhouding. Daarom is het belangrijk om de juiste maat en pasvorm voor werkschoenen te kopen. Een goede basis is ook belangrijk voor een juiste werkhouding bij het lopen en staan. Klik hier voor tips