Blogger
Image default
Woning en Tuin

Informatie over groen dak subsidie

Misschien heeft u het al wel eens gehoord: in sommige gevallen is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor de aanleg van een groen dak. Dit betekent dat u een deel van de kosten van het dak terug kunt krijgen, omdat een organisatie als een gemeente, waterschap of fonds de aanleg van sedumdaken wil stimuleren. Soms kunt u zelfs wel tot 50% van de aanlegkosten terug krijgen! Dat geld is natuurlijk zonde om te laten liggen. We krijgen hier bij NatureGreen dan ook veel vragen over van klanten, die willen weten welke regels precies voor hen gelden. Wilt u daar ook meer over weten? Bekijk dan gauw onze website!

Subsidie per gemeente

De subsidie mogelijkheden zijn helaas niet door heel Nederland hetzelfde. De subsidie wordt vaak uitgekeerd door de gemeente, provincie of het waterschap, waardoor het dus afhankelijk is van waar u woont of u ook subsidie kunt ontvangen. Dit kan een beetje verwarrend zijn. De informatie staat niet altijd duidelijk aangegeven en soms zitten er voorwaarden aan verbonden of is de informatie verouderd. Om het onze klanten gemakkelijker te maken, hebben we daarom bij NatureGreen een handig overzicht gecreeërd van de mogelijkheden voor alle gemeentes van Nederland. Zo hoeft u niet lang te zoeken en weet u meteen waar u aan toe bent in uw woonplaats!

Voorwaarden

Subsidie is natuurlijk heel fijn om te ontvangen, maar het is wel belangrijk dat u goed let op de voorwaarden. Soms stellen gemeenten namelijk bepaalde eisen aan hun vergoeding. Deze eisen kunnen te maken hebben met de oppervlakte van het dak, de waterbergingscapaciteit, of het bouwjaar van het huis. Ook is het in sommige gemeentes alleen mogelijk om de subsidie aan te vragen wanneer u een groen dak aanlegt vanuit een vereniging of collectief. Om vervelende verassingen te voorkomen, raden we u daarom aan de voorwaarden altijd goed van te voren door te lezen. Daarom hebben wij deze ook voor u verzameld op onze subsidie pagina!

Nog vragen? Neem contact op met NatureGreen!

Heeft u toch nog vragen over de groen dak subsidie, of wilt u meteen een bestelling bij ons plaatsen? Neem dan contact op met de klantenservice van NatureGreen! Wij kunnen de laatste vragen voor u beantwoorden en uw groen dak bestelling in orde maken. Want bij NatureGreen staat klanttevredenheid altijd op één. Onze klanten beoordelen ons niet voor niets met 4.8/5.00 op Google Reviews! We hopen gauw uw bestelling te mogen ontvangen.