Blogger
Image default
Energie

Komen er subsidies voor zonne-energie?

Zonnepanelen met energieopwekkingsvermogen stellen je in staat om koolstofarme elektriciteit op te wekken van het dak boven je hoofd tegen een kostprijs die drastisch is gedaald en blijft dalen. Veel regeringen over de hele wereld hebben zonne-energie aangemoedigd door middel van beleidsmaatregelen zoals nettometering, feed-in-tarieven en subsidie zonnepanelen, waardoor de technologie de afgelopen vijf jaar in populariteit is gegroeid. Niemand kan ontkennen dat zonne-energie een krachtige bron is om te verkennen. Je kunt geld en het milieu besparen. Het is een win-winsituatie waarbij je twee voordelen kunt behalen. Er zijn echter bijna hoogwaardige eigenschappen nodig om aan de behoefte van de zonnepanelen te voldoen, en niet veel mensen hebben de luxe. Dit is het perfecte moment om te vragen of er subsidies worden aangeboden. Om deze vraag te beantwoorden, moet je het beleid van je gemeente en overheidsprogramma’s hierover doornemen.

Is er een land dat subsidies geeft?

Er zijn verschillende landen die subsidies geven. Een voorbeeld is India, dat vanwege zijn ideale geografische ligging veel zonne-energie heeft. Daardoor kunnen mensen tropisch zonlicht krijgen. Bovendien geniet het land elk jaar van ongeveer 300 dagen heldere hemel. Als gevolg hiervan ontvangt India het hele jaar door een aanzienlijke hoeveelheid zonnestraling. Daarom biedt hun overheid subsidies aan. 40% voor daken met een capaciteit van 3 kW en 20% voor dken tot 10 KW wordt binnen 30 dagen na installatie op de rekening van de huisbewoner bijgeschreven. Dat is een behoorlijk interessant en indrukwekkend programma, nietwaar? Mensen kunnen subsidies krijgen van de centrale overheid en staatsknooppunten (SNA’s) voor het bouwen van PV-systemen op het dak. Deze situatie stelt mensen in staat om hernieuwbare elektriciteit te gebruiken en hun stroomverbruik te minimaliseren. Wil je er meer over weten, dan kunt je dit zelf aan je overheid vragen.

Is de subsidie ​​voor de welgestelden of de armen?

Volgens onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten, hebben PV-systemen meer dan het dubbele aantal mensen per megawatt opgewekte stroom in dienst dan welke andere hernieuwbare energiebron dan ook. Het geld dat wordt bespaard door lagere elektriciteitskosten die via de terugleverbelasting worden verzameld, blijft waarschijnlijk in de gemeenschap. Aan de andere kant kunnen omvangrijke internationale energiebedrijven hun inkomsten uit de stad of zelfs geheel naar het buitenland verplaatsen, dankzij buitenlandse aandeelhouders. Hierdoor hoeven subsidies voor zonne-energie niet te lijken op een subsidie ​​voor de bevoorrechten. Een fotovoltaïsch systeem kan helpen bij de ontwikkeling van de lokale economieën, het creëren van lokale werkgelegenheid en de uitbreiding van lokale uitgaven. Tegelijkertijd kunnen zonne-energieorganisaties die huurtoeslag mogelijk maken, energiearmoede bufferen door middel van energetisch duurzame alternatieven. Laten we hopen op betere prikkels of subsidies voor iedereen.