Blogger
Image default
Zakelijke dienstverlening

HSV-tmp, spuitgietbedrijf

Wij van HSV-tmp zijn een spuitgietbedrijf, bij ons is het mogelijk om grote kunststof producten op maat te laten ontwikkelen. HSV-tmp is op het moment één van de meest toonaangevende producenten in Europa als het gaat om het produceren van HSV grote kunststof producten, daar zijn we ontzettend trots op natuurlijk. Maar als het puntje bij paaltje komt, zijn we gewoon een heel open, ongecompliceerde organisatie vol met enthousiastelingen die allemaal een passie hebben voor kunststof! Wanneer je persoonlijk kennis met ons wilt maken, kan je een afspraak maken, neem gerust contact met ons op.

De verschillende fases van de samenwerking met ons spuitgietbedrijf

Wanneer je naar ons spuitgietbedrijf toe komt met een idee voor een groot kunststof product, willen we daar graag zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. Er zijn een aantal stappen in het proces van het ontwikkelen van zo’n product, en we zullen hieronder per stap even ingaan op wat we allemaal dan voor jou kunnen betekenen.

Stap 1: het ontwikkelen van het product

Het is altijd een goed idee om in een vroege fase bij ons aan te kloppen voor advies over de productontwikkeling. Het voordeel van ons betrekken in een vroeg stadium is dat we dan al advies kunnen geven over onze vakkennis, we kunnen dan advies geven over handige keuzes in het productontwerp, het materiaal en de productietechnieken die we kunnen aanbieden.

Stap 2: het ontwikkelingstraject

Per product verschilt het weer hoe het ontwikkelingstraject verloopt, er is geen standaard tijd waarin iets af is omdat ieder product weer unieke problemen en uitdagingen kan veroorzaken. Toch kunnen we op basis van het productontwerp een inschatting maken van de productieplanning die je van ons kan verwachten. Bij de productieplanning krijg je een inschatting van de doorlooptijden.

Stap 3 & 4: de productie

De dag is dan eindelijk aangekomen om het product te gaan maken! HSV-tmp heeft altijd een geschikte productiemethode. Een aantal van de technieken waar we sterk in zijn: spuitgieten, thermoplastisch schuimgieten en cascade spuitgieten. Na het produceren zelf moet er vervolgens nagedacht worden over de logistiek. Gelukkig is ons product ontwerp hierop aangepast.