Blogger
Image default
Energie

Tips voor het verduurzamen van je woning

We worden ons allemaal steeds meer bewust van de noodzaak om milieuvriendelijk te zijn, en tegenwoordig doen velen van ons de basismaatregelen, zoals het recyclen van afval, zonder er echt over na te denken. Als we echter naar het bredere plaatje kijken, zijn er veel verschillende manieren – sommige groot, andere klein – die ons echt zullen helpen om veel bewuster om te gaan met onze woonomgeving en een duurzamere manier van leven aan te moedigen.

 

Een slimme meter

Het is heel gemakkelijk, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar, om de verwarming langer aan te laten staan dan eigenlijk nodig is. Onze boilers en verwarmingssystemen zijn een van de grootste manieren waarop we als huiseigenaar of huurder energie verbruiken. Een van de beste manieren om dit aan te pakken is om een slimme meter in je huis te laten installeren. Deze ingenieuze apparaten kunnen worden geprogrammeerd om alleen op bepaalde momenten van de dag aan te gaan, zodat ze kunnen worden gebruikt om het huis op te warmen voordat u terugkomt van het werk of een tijdje aan te zetten voordat je opstaat in de winter. Ze zijn een echte zegen voor iedereen die zich zorgen maakt over zijn ecologische voetafdruk, maar ook voor degenen die zich zorgen maken over de stijgende kosten van hun energierekening en deze willen verlagen.

 

Isoleer je woning

Een goed geïsoleerde woning houdt de warmte goed vast, wat betekent dat het minder energie kost om uw woonruimte steeds opnieuw te verwarmen wanneer dat echt nodig is. Het is een van de slimste manieren om geld te besparen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het laten zetten van HR++ glas door de glaszetter Apeldoorn. Ook goede plaatsen om te beginnen zijn de muren van uw huis en het dak. Een andere tip is om ook aan uw ramen te denken als isolatie.

 

Zonnepanelen plaatsen

Naast het laten plaatsen van HR++ door regioglas, zijn ook zonnepanelen een goede manier voor elk huis dat echt milieuvriendelijk wil worden, een essentieel onderdeel. Ze zijn een langetermijninvestering, en hoewel er aanvankelijk geld mee gemoeid is, kunt u op lange termijn meer geld besparen dan u uitgeeft. Sommige mensen hebben het geluk dat zonnepanelen genoeg elektriciteit produceren om helemaal van het net af te gaan. Wel is het verstandig om te kijken naar de toekomst. Ben je bijvoorbeeld voornemens om wellicht een verbouwing te gaan doen, waardoor er meer stroom verbruikt zal gaan worden, dan is het aan te raden om hier alvast rekening mee te houden.