Blogger
Image default
Bedrijven

nooit meer slapeloze nachten

Kinderen groeien de afgelopen 10 tot 20 jaar op met ongelofelijk veel prikkels. In ieder geval meer prikkels dan kinderen 50 jaar geleden ervaarden, maar anders kun je ook niet verwachten. Kinderen van 5 jaar oud weten tegenwoordig al hoe ze op youtube hun favoriete liedje op moeten zetten terwijl voorheen kinderen van 5 op avontuur begonnen te gaan in de buurt. Buitenspelen met vriendjes en vriendinnetjes en vervolgens vallen in de poort en overblijven met een wond op hun knie. 

 

Kinderen ontwikkelen zich de afgelopen jaren steeds en steeds sneller op het gebied van lezen, schrijven, rekenen door de aanzienlijk hogere hoeveelheid prikkels die ze nu krijgen via onder andere de media. Ook een grote oorzaak hiervan is natuurlijk de technologie ontwikkeling in de afgelopen jaren. Hoe een kind vroeger de was kon doen kan je kind nu apps downloaden en zelfstandig en gericht googelen. Kinderen lopen op bizar jonge leeftijd al bijna 24 per dag met technologie onder zijn neus. Vind je het dan gek dat een kind op zo een jonge leeftijd al zoveel prikkels binnen krijgt en daar op een gegeven moment een beetje kierewiet van wordt. Het blijkt dat de “millennials”, steeds meer last hebben van onder andere burn-outs, oververmoedheid en veel meer druk ervaren ten opzichte van mensen die 40 jaar geleden opgroeiden en dat komt onder andere door deze overprikkeling.

 

psychologen amsterdam van Piekerpoli houden zich hier veel mee bezig. Piekerpolie is een organisatie die zich bezighoud met het verminderen van het stresslevel van mensen en steeds meer millennials grijpen naar deze kans op hulp. Ook psychologen haarlem is gespecialiseerd op het gebied van het verminderen van de druk die mensen tegenwoordig voelen, waardoor zelfs psychische problemen zouden kunnen ontstaan. In dat geval kunnen we alleen maar blij zijn met een optie die onze druk een beetje zou kunnen verlichten en ons oneindig piekeren hopelijk verzacht. Het wordt ook steeds normaler om te praten met een psycholoog. Mensen ervaren het als iets met stress verminderende werking en vinden het fijn om met iemand te praten over bijvoorbeeld studie of werkdruk.https://piekerpoli.nl