Blogger
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen van het kopen van een tweedehands auto?

Het kopen van een tweedehands auto heeft zijn voor- en nadelen, zoals bij elk soort product. Maar afhankelijk van de situatie kan de aankoop van een tweedehands auto een uitstekende zaak zijn. Om meer te weten te komen en de juiste keuze te maken, vindt je hieronder enkele van de voordelen van het kopen van een tweedehands auto bij Autochristiaan.nl. Als je op zoek bent naar occasions Zwolle of occasions Kampen ben je daar aan het juiste adres.

1. Goede kortingen op de aankoopprijs

Wij kunnen niet ontkennen dat auto’s goederen zijn die een aanzienlijk hoge investering vergen. Het is noodzakelijk een goede planning te hebben, zowel om een hoge aanbetaling te doen als om de aflossingen in de volgende jaren te kunnen betalen. En het vergemakkelijken van de aankoop door de veel lagere waarden is het eerste van de voordelen van het kopen van een gebruikte auto.

Wanneer je ervoor kiest een tweedehands auto te kopen, kunt je een model krijgen dat bij de dealer en nieuw veel meer zou kosten. Dit gebeurt omdat de voertuigen de fase van de grootste devaluatie – de eerste jaren – reeds hebben doorlopen, waardoor de waarde daalt en de aankoop wordt vergemakkelijkt.

2. Gering geldverlies voor wie vaak van auto verandert

Als je een van degenen bent die vaak van auto moeten veranderen, vanwege een baan waarbij je steeds van plaats verandert, zult je veel geld verliezen door steeds in nieuwe auto’s te investeren.

Als de nieuwe auto weinig wordt gebruikt, weegt de hoge afschrijving van de eerste jaren van het voertuig op het budget. Daarom is de nieuwe auto meer aangewezen voor wie van plan is de auto minstens 3 of 4 jaar te houden, wanneer de afschrijving zich begint te stabiliseren.

3. Onderhandelingsmogelijkheden

Indien iemand bij een dealer een nieuwe auto wil kopen, is de te betalen prijs die welke in de prijslijst is vermeld en in de advertenties is geadverteerd. Er is een norm, en onderhandelingen zijn er gewoon niet.

In het geval van tweedehands auto’s is de situatie anders. Afhankelijk van de winkel waar je de aankoop doet, is het mogelijk te onderhandelen over waarden, betalingsvoorwaarden en vele andere aspecten die de deal gemakkelijker maken.

4. Garantie

De laatste van de voordelen van het kopen van een tweedehands auto die we brachten is niet exclusief voor tweedehands auto’s, maar veel mensen denken nog steeds dat ze dit kenmerk niet hebben: de garantie. De waarschijnlijkheid van de garantie van een nieuwe auto is hoger, maar dit betekent niet dat het tweedehands auto voertuig deze niet ook heeft.

In veel gevallen heeft de auto nog steeds de dealergarantie, aangezien die een paar jaar duurt. Bovendien bieden veel bedrijven een kwaliteitsgarantie van ten minste 1 jaar.