Blogger
Image default
Banen en opleidingen

Werken bij een ingenieursbureau, hoe gaat dat?

Wil je werken bij een ingenieursbureau? Dan ben je hier op het goede adres. In dit artikel lees je alles over wat er komt kijken bij het werken in zo’n bedrijf. We vertellen je over de dagelijkse bezigheden, maar ook over de taken en verantwoordelijkheden die horen bij een baan als ingenieur. Benieuwd naar alle ins en outs? Lees dan snel verder!

Wat doe je als ingenieur?

Als ingenieur bij een bureau werk je voornamelijk met twee dingen: projecten en mensen. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten en het begeleiden van mensen. Dit houdt in dat je dagelijks contact hebt met klanten, aannemers en andere ingenieurs. Ook ben je veel bezig met administratieve taken, zoals het opstellen van offertes en contracten.

Een groot deel van je tijd besteed je aan het uitvoeren van projecten. Dit houdt in het uitzetten en opmeten van de werkzaamheden, het maken van berekeningen en het opstellen van rapportages. Ook ben je verantwoordelijk voor het aansturen van werknemers en machines. Dit doe je door middel van tekeningen, instructies en adviezen.

Naast het uitvoeren van projecten, ben je ook veel bezig met het geven van adviezen aan klanten. Dit kan gaan over allerlei verschillende onderwerpen, zoals bouwplannen, constructies en materiaalkeuze. Ook geef je adviezen over de uitvoering van projecten, het inzetten van machines en het aansturen van werknemers.

Wat zijn je verantwoordelijkheden?

Als ingenieur bij een ingenieursbureau ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten en het geven van adviezen aan klanten. Dit betekent dat je een groot deel van de dag bezig bent met contact met mensen. Je moet goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Ook moet je goed kunnen werken in teamverband.

Je bent ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van projecten. Dit houdt in dat je de werkzaamheden moet uitzetten, opmeten en berekeningen moet maken. Ook moet je rapportages opstellen en machines aansturen. Dit doe je door instructies te geven en adviezen te geven aan werknemers.