Blogger
Image default
Woning en Tuin

Ontwerp tuin

Wanneer je gaat verhuizen is het niet alleen een uitdaging om het huis zelf in te richten, maar dat betekent ook natuurlijk een nieuwe tuin. Dit is misschien wel een nog lastigere opgave. En ook van uw tuin is een geweldige plek te maken. In dit artikel worden een aantal ideeën gegeven hoe je jouw tuin kunt inrichten.

Allereerst is het handig om een lijst samen te stellen met je wensen. Wanneer je kinderen hebt is het fijn om een hoekje te hebben waar zij zich kunnen vermaken. Misschien houd je zelf heel erg van in de zon liggen, maar is de zon niet op elk moment van de dag in de tuin. Of vindt u het juist belangrijk om met de hele familie lekker te kunnen barbecueën. Het kan natuurlijk ook dat u het fantastisch vindt om in de tuin bezig te zijn. Misschien is een klein moestuintje dan iets voor u? Andere leuke ideeën zijn een grasveldje, een vijver, een hangmat, een serre, een tuin keuken, een zwembad, een schommel hout of een zandbak hout.

Een vijver zorgt bijvoorbeeld voor veel rust en ontspanning in je tuin door het geluid van het stromende water. Het is verstandig om een fonteintje in de vijver te plaatsen zodat het water in beweging blijft. Ook is het natuurlijk leuk om vissen in de vijver te laten leven.

Om lekker te kunnen relaxen in de tuin is het aanschaffen van een hangmat ideaal. Kies hiervoor of een plekje in de schaduw of juist in de zon. Ook kunt u kiezen voor een overdekte serre. Het is dan ook in de winter aantrekkelijk om in de tuin te zitten.

Hierna is het tijd om te kijken naar de technische aspecten. Hoe is het mogelijk om je wensen te realiseren. Dit vergt veel meet- en denkwerk. Je kunt hiervoor een app gebruiken of misschien een ontwerpen inhuren. Tot slot is het tijd om een goede hovenier te kiezen om uw ontwerp na te maken.

http://www.buitenspeelgoed.nl