Blogger
Image default
Zakelijk

Hoe gebruik je een opslagruimte zo efficiënt mogelijk?

Dit artikel gaat over het zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van een opslagruimte. We hebben het hier over het huren van opslagruimte. Het gaat er natuurlijk om dat je er alles in kwijt kunt, wat erin wilt opslaan en je wilt niet dat er veel ruimte overblijft. Dan kan het namelijk zijn dat je meer huur betaalt dan nodig is. Maar er zijn nog andere facetten die een rol kunnen spelen bij de opslag van spullen. Die komen in het vervolg aan bod. Zoek opslag in Noord-Holland? Dan is opslagruimte Alkmaar een oplossing!

Grootte

Het zinvol om het totale volume in te schatten van de spullen die je wenst op te slaan. Is dat volume constant of niet? Als je verwacht dat je behoefte aan opslagruimte gaat toenemen, dan zou je die ruimte op de groei kunnen huren.

Systematische opslag

Als je vaak in je opslagruimte moet gaan om spullen eruit te halen en/of in op te slaan, dan is het goed om de opslag niet willekeurig te doen. Je wilt je opgeslagen spullen namelijk terug kunnen vinden. Je wilt ook voorkomen dat je vaak spullen moet weghalen, om bij het voorwerp te kunnen komen dat je uit de opslagruimte wilt halen. Bij de manier van opslag zou je met de aspecten rekening kunnen houden, die in de volgende subparagrafen aan de orde komen.

Lang- en kortdurige opslag

Voor hoe lang worden spullen opgeslagen? Je zou onderscheid kunnen maken tussen voorwerpen die maar kort in de opslagruimte zullen verblijven en die waarvoor dat een langere tijd zal zijn. Het ligt dan voor de hand om eerstgenoemden dichter bij de deur te plaatsen.

Gewicht

Vergelijkbaar met de duur van opslag, kan het handig zijn om zwaardere voorwerpen dichter bij de deur te plaatsen. Ook wil je die niet hoger optillen dan nodig is. Bovendien zul je er rekening mee moeten houden, dat je zware voorwerpen niet zomaar ergens op kunt zetten. Wat er zich onder bevindt, dient namelijk dat gewicht aan te kunnen.

Dozen

Het gebruik van dozen kan heel handig zijn, zeker als je het aantal verschillende maten beperkt kunt houden. Dat maakt het stapelen eenvoudiger. Dozen kan je aan alle kanten labelen, wat het terugvinden van de juiste uiteraard vergemakkelijkt. Dozen kunnen ook breekbare voorwerpen beschermen. Markeer die dan natuurlijk met breekbaar.

Verlichting

Gehuurde opslagruimtes hebben doorgaans geen ramen. In de bergruimte zou de verlichting zo moeten zijn, dat je kunt lezen wat op dozen staat en losse voorwerpen kunt herkennen. Daarmee dien je met de plaatsing ervan rekening te houden.

Uit elkaar nemen

Van bepaalde voorwerpen kan het veel ruimte besparen als je ze uit elkaar neemt, als dat kan. Een simpel voorbeeld daarvan is plastic tuinmeubilair.

Vul ruimtes op

Voorwerpen kunnen er zich voor lenen om er andere voorwerpen in op te nemen. Een kast is een voor de hand liggend voorbeeld.