Blogger
Image default
Woning en Tuin

Specialist op het gebied van zaagsel

Zaagsel is van groot belang in een veehouderij. Door zaagsel te strooien in de verblijven van de dieren, worden ontstekingen tegengehouden en blijven de verblijven veel schoner dan wanneer je geen zaagsel zou strooien. Daarnaast zorgt het ook voor comfort van de dieren en houd het de verblijven veel schoner. Je kunt niet zomaar kiezen voor willekeurig zaagsel, omdat het doel van het zaagsel natuurlijk niet voorbij mag worden gegaan. Er zijn bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het maken en de verkoop van zaagsel. De Lange BV is hier een voorbeeld van. De lange is ook een fabriek haardblokken. Kwalitatief zaagsel zoals Lava 3 is bij dit bedrijf dan ook niet onbekend en tegen een voordelige prijs aan te schaffen.

De geschiedenis van De Lange BV

De Lange BV is een familiebedrijf dat al sinds het jaar 1900 bestaat. Het bedrijf begon als een veebedrijf. In 1940 werden er 400 varkens gehouden, en dat was aardig veel voor in die tijd. De varkens moesten goed verzorgd worden, en zaagsel was nodig om de ontstekingen te remmen. Mensen hadden in die tijd bewondering voor de manier waarop de boerderij in die tijd door de familie werd gerund. Omwonenden komen zelfs vragen of ze ook wat strooisel mogen hebben als er nog wat overblijft. De vraag naar zaagsel groeit in die tijd. De start van het bedrijf is begonnen. De vraag naar zaagsel is groot, mensen vragen erom en de Lange BV haalt het zaagsel bij timmerfabrieken die maar al te graag van het zaagsel af willen.

Het bedrijf heeft zeker niet stilgestaan. Het is zich gaan specialiseren in zaagsel, openhaardblokken en houtpellets. Nu profiteren vele bedrijven, particulieren en boerderijen van de producten die door het bedrijf worden verkocht.


Lava 3 als innovatieve zaagsel

Kwaliteit staat bij De Lange BV hoog in het vaandel en zo is het gaan kijken naar de mogelijkheid om de kwaliteit van zaagsel en strooisel nog verder te verbeteren. Lava 3 is een voorbeeld van strooisel dat ideaal is voor zowel plant als dier. Dit is een multifunctioneel strooisel dat gebruikt kan worden in de stal. Het is zeer veilig en dit is alleen maar gunstig wanneer de dieren er per ongeluk van eten. Het is een goed alternatief voor krijt en kalk. Het kan worden gestrooid in de wachtruimte, de kalverboxen en de afkalfboxen. Maar ook in de verblijven van de dieren kan het worden gestrooid. Het brengt enkele voordelen met zich mee. Zo is het een goede ondervloer die droog is, het heeft geen schurend effect, het zuivert wonden en er komen minder vliegen in de stal doordat er sprake is van een sterk verminderde ammoniakuitstoot. Na gebruik is het gewoon weg te gooien op de mesthoop.

Met goed strooisel zorg je niet alleen goed voor de planten en de dieren, maar voorkom je ook veel werk voor jezelf.