Blogger
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom Italië mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf

Bent u ondernemer en overweegt u om uw producten in Italië te verkopen of wilt u juist producten uit Italië importeren? Cargorilla is graag uw partner voor transport van en naar Italië. Cargorilla is op de hoogte van alle regels en wetten op het gebied van vervoer naar Italië en alle andere landen in Europa.

Italië: “de laars” van Europa

Italië is een land in Zuid-Europa. Het land is meer dan 300.000 km² groot en is verdeeld in 20 regio’s die weer in 110 provincies zijn onderverdeeld. Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Binnen Italië bevinden zich twee enclaves: Vaticaanstad en San Marino. Vanwege de vorm van het land, wordt Italië ook wel “de laars” genoemd. De republiek telt in totaal zo’n 61 miljoen inwoners, waarvan zo’n 88% rooms-katholiek is. De hoofdstad van Italië is Rome, waar circa 3 miljoen inwoners wonen.

Handelen met Italië

Internationale betrekkingen Nederland en Italië

Italië is net als Nederland lid van de NAVO, de Europese Unie en de Europese gemeenschappelijke markt. Beide landen behoren tot de grondleggers van deze organisaties. Wanneer uw producten voldoen aan alle producteisen die gelden in de EU, dan mogen deze vrij worden verhandeld in alle EU-lidstaten, waaronder dus ook Italië. Ook krijgt u zelden te maken met invoerrechten als u binnen de EU exporteert.

Italië is net als Nederland ook een SEPA-land (Single European Payment Area), waardoor u bovendien veilig en snel eurobetalingen kan doen.

Import en export naar Italië

Italië is een belangrijke handelspartner van Nederland: zowel voor import als export van producten staat Italië steevast in de top 10. In 2021 werd er voor maar liefst 25,5 miljard euro naar Italië geëxporteerd. Vooral medicinale en farmaceutische producten blijven een belangrijk handelsproduct: het zijn de meest geïmporteerde en geëxporteerde producten in 2021.

E-commerce

De Italiaanse economie biedt veel kansen voor u als ondernemer. Met name de e-commerce is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Dit komt mede door de coronapandemie, waarin veel Italianen het gemak van thuiswinkelen hebben ontdekt.

Verkeer en vervoer in Italië

Dankzij een goed ontwikkeld wegennet en spoorwegnet is Italië goed te bereiken via de weg en over het spoor. Daarnaast telt het land een groot aantal vliegvelden. De grootste twee vliegvelden bevinden zich in Rome (Rome Fiumicino) en in Milaan (Milan Malpensa). Ook zijn er o.a. luchthavens zoals in andere grote steden: Bologna, Pisa, Florence en Napels.

Dagelijks transport van en naar Italië

Bent u op zoek naar een partner die goederen van en naar Italië kan transporteren? Dan bent u bij Cargorilla Logistics aan het juiste adres. Cargorilla Logistics is gespecialiseerd in het verzorgen van transport naar diverse landen in Zuid-Europa, waaronder transport naar Italië. Maar niet alleen voor het vervoer van uw goederen is Cargorilla Logistics u van dienst:  Cargorilla helpt u ook met de benodigde transportdocumenten. Volledig geregeld, dat is waar Cargorilla voor staat.

https://www.cargorilla.nl/bestemmingen/transport-italie/