Blogger
Image default
Zorg

Werken als ZZP’er in de zorg geeft veel vrijheid

Ben je altijd in loondienst geweest van een ziekenhuis, een dokters- of een tandartspraktijk en wil je nu je eigen uren gaan indelen? Dan is dat een goed idee. Steeds meer zorgprofessionals kiezen ervoor om als ZZP’er in de zorg aan de gang te gaan. ZZP zorg geeft veel meer vrijheid en daardoor is de kans ook groter dat je meer plezier in je werk houdt of zelfs het plezier weer terugkrijgt.

Waarom werken als ZZP’er in de zorg?

Je hebt een goede baan, je weet iedere maand precies wat je inkomsten zijn en je hebt een vast contract. Wat kun je je nog meer wensen? Dat is wat veel mensen die in loondienst in de zorg werken tegenhoudt om te gaan werken als ZZP’er in de zorg. Maar je bent, juist in deze baan, totaal niet flexibel.

Hoe kom ik aan leuke opdrachten?

Als ZZP’er moet je zelf zorgen voor je opdrachten. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een tijdelijke opdracht of van een opdracht voor de langere termijn. Je hoeft daarvoor echt geen briefje op het prikbord in de supermarkt te hangen, maar je moet ook niet verwachten dat de leuke, passende opdrachten vanzelf komen. Je kunt het best kijken op de site van Highcare (zie de link hierboven). Daar vind je onder het tabblad ZZP een heel aantal vacatures. Een deel zal voor jou niet van toepassing zijn, maar het kan ook zomaar zijn dat er vacatures tussen staan die precies in jouw straatje vallen. Je hoeft je alleen maar in te schrijven, de bemiddeling is gratis.