Blogger
Image default
Auto's en Motoren

Dit is waarom zakelijke shortlease populair is

Leasen heb je in verschillende vormen. De belangrijkste twee overkoepelende varianten zijn natuurlijk het privé leasen en ook zakelijk leasen. Kijkend naar het zakelijke gedeelte, zien we dat er verschillende mogelijkheden zijn. Waar de meeste werkgevers tot voorkort voor een langdurige lease kozen, zien we dat er nu steeds vaker voor een zakelijke shortlease wordt gekozen. De voornaamste reden is natuurlijk, net zoals dat de naam doet vermoeden, je als werkgever niet vast zit aan een langdurig contract. Om je een idee te geven waarom een zakelijk shortlease zeker aan te raden is en welke voordelen het allemaal heeft, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Dus twijfel je, dan is dit zeker iets om mee te nemen.

 

Waarom zou je kiezen voor een zakelijke shortlease

Zoals de benaming natuurlijk al doet vermoeden, is een zakelijke shortlease een lease die al vanaf één maand kan. Perfect dus voor wanneer je tijdelijk de beschikking wilt of moet hebben over een voertuig. Doordat het al vanaf een maand kan, zit je dus ook niet vast aan langdurige contract en ben je vrij om te gaan wanneer je zelf zou willen. Ook is het enorme aanbod aan auto’s een absolute pré. Los van het feit dat het voor een maand kan, kun je bijna iedere gewenste auto uitzoeken. Goed om rekening mee te houden, is dat er verder geen additionele kosten zijn, naast natuurlijk de maandelijkse leaseprijs. De rest is allemaal all-in.

 

De kosten

Uiteraard liggen de kosten per maand voor shortlease wel een stuk hoger, dan wanneer je kiest voor een langdurig contract. De leasemaatschappij heeft natuurlijk een stuk meer belang bij een langdurig contract. Om je een idee te geven wat de kosten per maand ongeveer zijn, is afhankelijk van het type auto. Wat je vaak ziet, is dat het prijs naarmate je langer least, ook steeds goedkoper worden. Het is dus helemaal aan jezelf wat je maandelijks kunt en ook wilt betalen. Op basis daarvan kun je uiteindelijk de keuze maken wat je graag wilt.

 

Geen risico

Het grootste voordeel waarom veel bedrijven kiezen voor een zakelijk shortlease, is omdat ze weinig tot risico lopen. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je net een nieuwe werknemer hebt en deze blijkt toch niet te bevallen, het wel prettig is dat je niet alleen van je werknemer af kunt, maar dat je ook niet nog enkele maanden of zelfs jaren vast zit aan een leasecontract voor een auto. Uiteraard is dit binnen een groter bedrijf een iets ander verhaal en kan de lease auto ook gewoon worden overdragen aan een andere werknemer. Voor een kleiner bedrijf kan deze extra kostenpost een flinke stempel drukken op de liquiditeit van een bedrijf.