Blogger
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over massage guns

Alles wat je moet weten over massage guns

Heb je het gevoel dat er een constante knoop in je schouder zit door het zware gewicht van de stress die je met je meedraagt? Dan is het misschien tijd om te investeren in een sterke massage gun om die knopen weg te duwen. In plaats van voortdurend afspraken te maken bij je favoriete massagetherapeut, kun je met een handig thuis massage gun genieten van een onbeperkt aantal ontspannende massages in het comfort van je eigen huis. En daar houdt het niet op; de beste massage guns variëren in grootte, zodat je ook kunt kiezen voor een mini draagbare massager die je met je mee kunt dragen als je altijd onderweg bent.

Bij gebruik van een massage gun dringt de gemotoriseerde percussie door tot diep in het spierweefsel, zodat de spieren zich na ongeveer 30 seconden gebruik ontspannen – vaak zonder dat u veel druk op de huid hoeft uit te oefenen. Aangezien veel van deze beste massage guns hand-held zijn met verschillende opzetstukken, kunt u uzelf een massage geven op moeilijk bereikbare plaatsen zonder dat u een massagesalon hoeft te bezoeken of een partner hoeft te vragen om u een massage te geven.

Hoe helpen massage guns bij spierpijn?

Massage guns geven percussie- of vibratietherapie, een vorm van massage waarbij snelle drukuitbarstingen op het spierweefsel worden uitgeoefend. Percussieve therapie helpt de bloedtoevoer naar een gebied met een verhoogd doel te verhogen, wat vervolgens kan helpen ontstekingen en spierspanning te verminderen, en knopen te doorbreken die zich in het spierweefsel kunnen hebben gevormd als gevolg van stress of na een bijzonder intensieve training. Massage guns kunnen spierpijn niet volledig wegnemen, maar ze kunnen wel helpen om deze te verlichten.

Kunnen massagegeweren schadelijk zijn?

Ja, massage guns kunnen schadelijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt. De meeste deskundigen raden aan om een specifiek gebied niet langer dan twee minuten per keer te masseren, en het is belangrijk om uitsluitend zacht spierweefsel te masseren. Vermijd het gebruik van een massage gun op botten, pezen, ligamenten, en de romp van uw nek (in de buurt van uw halsslagaders).

Het is ook het beste om het gebruik van een massage gun op bestaande wonden en blessures te vermijden, omdat de extra bloedstroom die ontsteking kan verergeren in plaats van verlichten. Denk eraan: Een pijnlijke spier is niet hetzelfde als een verrekte, verrekte of gescheurde spier.

Het is ook geen goed idee om een massage gun te gebruiken op een plaats met een verminderd gevoel, omdat u niet in staat zult zijn om te zien of u daadwerkelijk verdere schade toebrengt aan het gebied.

Welke massage gunkop moet ik gebruiken?

Dat hangt af van het soort massage dat u wilt. Grote ronde kopstukken worden meestal gebruikt op grotere spiergroepen zoals de quadriceps, hamstrings en bilspieren. Het grotere oppervlak maakt het efficiënter op deze grotere doelen. Ondertussen is een klein rond voorzetstuk een geweldige all-round keuze die goed werkt op het hele lichaam.

Sommige massage guns hebben een opzetstuk met platte kop, dat beter werkt op kleinere oppervlakken, zoals tussen de schouderbladen en langs de lengte van de IT-banden. Een platte kop is vooral nuttig bij dichtere spieren.

Het kogelvormige opzetstuk is ideaal voor kleinere gebieden met spierpijn, zoals uw handen en voeten. Wees alleen voorzichtig met de druk die wordt uitgeoefend met het kogelvormige opzetstuk omdat deze vrij geconcentreerd is op een klein oppervlak, en wees extra voorzichtig om botten, pezen en ligamenten te vermijden.

Het tweepuntige opzetstuk, dat eruitziet als een wervel, helpt verlichting te brengen op de triggerpoints langs de wervelkolom, vooral in de onderrug. Nogmaals, wees voorzichtig en druk het hulpstuk zelf nooit tegen de wervelkolom.

Hoe moet ik een massage gun gebruiken?

Ten eerste, weinig is meer als het gaat om het gebruik van een massage gun. Experts zijn het erover eens dat één tot twee minuten op een grote spiergroep meer dan genoeg is en je zult waarschijnlijk een lagere frequentie-instelling willen gebruiken, tenzij je veel spieren hebt opgebouwd (gewichtheffers, we kijken naar jullie).

Ten tweede, hoe opwindend je nieuwe massage gun ook mag zijn, je moet het niet elke dag gebruiken. Sportfysiotherapeuten raden aan om percussietherapie te gebruiken naast je andere herstelmiddelen, zoals schuimrollen of Epsomzoutbaden. Om de paar dagen is voldoende als je wilt dat je massage gun nog steeds effectief is.

Tot slot, wees voorzichtig met het gebruik van je massage gun op verrekte of geblesseerde spieren, want het kan dingen verergeren. Als je een halve marathon hebt gelopen en je weet niet zeker of je kuit verrekt is of gewoon gespannen, is het een goed idee om 48 uur te wachten en hem te behandelen met de RICE-techniek (rust, ijs, compressie, elevatie) voordat je naar je massage gun grijpt. Je moet ook het gebruik van een massage gun vermijden bij verstuikingen of ontstekingsletsels, zoals tendinitis en fascitis, en het spreekt voor zich, gebruik nooit een massage gun op gebroken botten. Massage guns zijn krachtige hulpmiddelen, dus als u twijfelt, raadpleeg dan een deskundige voordat u er een gebruikt als het niet goed voelt.