Blogger
Image default
Aanbiedingen

Hoe jij onbewust je krullen verpest en hoe je dit weer goed kunt maken

Krullen zijn prachtig, maar soms kan het een echte uitdaging zijn om ze goed te verzorgen. Misschien ben je onbewust gewend geraakt aan bepaalde gewoontes die jouw krullen eigenlijk alleen maar beschadigen. Dit kan ervoor zorgen dat je krullen minder mooi zijn, pluizig zijn of zelfs afbreken. Maar geen zorgen! In deze blog leer je hoe je deze bad habits kunt herkennen en hoe je je krullen weer gezond en mooi kunt maken.

 

Geen goede producten gebruiken

Misschien stap je wel eens de winkel binnen en pak je gewoon wat producten die je wel goed lijken. Het is belangrijk dat dit producten zijn die speciaal gemaakt zijn voor krullend haar. Zo zorgen sulfaten (te vinden in veel shampoo’s) ervoor dat je haar uitdroogt, waardoor krullen juist gaan pluizen. Probeer daarom eens een shampoo zonder sulfaten. Daarnaast is het belangrijk dat je naast shampoo ook een goede conditioner gebruikt. Ga voor een product met veel natuurlijke ingrediënten die je krullen voeden en vochtig houden. Kies daarnaast ook voro voedende producten voor het stylen van jouw krullen, zoals de producten van Curls Control. Hierdoor voed jij je krullen terwijl je ze gelijk in model brengt!

 

Te vaak borstelen

Krullen moeten niet te vaak geborsteld worden. Dit zorgt ervoor dat de krullen uiteindelijk losser of pluiziger worden. Als je toch wilt borstelen, kies dan voor een grove kam die de krullen niet uit elkaar haalt. Het kan ook helpen om je haar te kammen tijdens het douchen, wanneer de conditioner er nog in zit. Zo beschadig je je krullen niet en krijg je op de juiste manier controle over je haar.

 

Verkeerd drogen

Veel vrouwen met krullen gebruiken een handdoek om hun haar te drogen. Dit is echter geen goed idee. Het materiaal en de strijkbewegingen zorgen voor pluiziger haar en zorgen ervoor dat het haar minder goed z’n vorm kan behouden. In plaats daarvan kun je het beste een katoenen shirt of microvezel handdoek gebruiken om het haar zachtjes te drogen. Laat aan de lucht drogen of kies voor een diffuser op je föhn om krullen te maken en tegelijkertijd te drogen.

 

Te veel hitte gebruiken

Veel vrouwen met krullend haar gebruiken regelmatig een krultang of stijltang. Het is belangrijk deze goed te gebruiken en niet te vaak. Lees goed de instructies en zorg ervoor dat je haar droog is voordat je een hitte tool gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk om een beschermende spray te gebruiken voordat je gaat stylen. Zo bescherm je je krullen tegen de hitte.

 

Slechte nachtzorg

Kussen en beddengoed kunnen ook een negatief effect hebben op je krullen. Gebruik een satijnen kussensloop, dit zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt en voorkomt pluis. Daarnaast kan het helpen om je haar in een losse knot te doen voor het slapen gaan. Hierdoor blijft het beter in model en voorkom je beschadiging.

 

https://www.curlscontrol.nl/nl/