Blogger
Image default
Muziek

Als je een fan bent van hoogwaardige gitaren, heb je waarschijnlijk gehoord van Eastman Guitars.

Opgericht in 1992 is het bedrijf snel uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde namen in de branche. Maar hoe slaagde dit kleine bedrijf uit China erin om de giganten van de gitaarwereld aan te pakken? In dit artikel zullen we de fascinerende geschiedenis van Eastman Guitars verkennen en hoe ze erin slaagden om een loyale aanhang van muzikanten over de hele wereld op te bouwen.

De beginjaren

Eastman Guitars werd in 1992 opgericht door Qian Ni, die eerder had gewerkt als verkoopvertegenwoordiger voor een Chinees muziekinstrumentenbedrijf. Qian Ni had een passie voor gitaren en was vastbesloten om hoogwaardige instrumenten te creëren die konden concurreren met de besten ter wereld. Hij begon met het importeren van gitaren uit andere landen en verkocht ze in China, maar realiseerde al snel dat hij zijn eigen lijn gitaren kon creëren.

In de beginjaren richtte Eastman Guitars zich op het maken van betaalbare kopieën van klassieke gitaren uit de jaren 1920 en 1930, zoals Martin en Gibson. Het bedrijf kreeg al snel een reputatie voor het produceren van hoogwaardige instrumenten die zowel betaalbaar als authentiek waren. Veel muzikanten waren onder de indruk van de kwaliteit van deze gitaren en het woord verspreidde zich snel in de industrie.

Uitbreiding en innovatie

In het begin van de jaren 2000 begon Eastman Guitars zijn productlijn uit te breiden en begon te experimenteren met nieuwe ontwerpen en materialen. Het eerste succes kwam in 2004 toen het zijn lijn archtop jazzgitaren introduceerde. Deze gitaren werden snel populair onder jazzmuzikanten die op zoek waren naar een hoogwaardig instrument met een klassieke uitstraling en geluid.

In de daaropvolgende jaren bleef Eastman Guitars innoveren en experimenteren met nieuwe ontwerpen en materialen. In 2008 introduceerde het bedrijf zijn lijn akoestische gitaren, die waren ontworpen om te concurreren met high-end gitaren van bedrijven als Martin en Taylor. Deze gitaren waren gemaakt van massief hout en hadden ingewikkelde inlegwerk en ontwerpen die niet typisch waren voor gitaren in deze prijsklasse.

Het bedrijf begon ook te experimenteren met nieuwe materialen, zoals koolstofvezel, en begon nieuwe modellen te introduceren die waren ontworpen voor specifieke muziekgenres. Zo introduceerde het bedrijf zijn lijn elektrische gitaren, die waren ontworpen voor rock- en metal-muzikanten.

Succes en erkenning

Naarmate Eastman Guitars bleef groeien en innoveren, begon het erkenning te krijgen van muzikanten en de industrie als geheel. In 2011 ontving het bedrijf de “Supplier Excellence Award” van de Music & Sound Retailer , een prestigieus vakblad in de branche. Het bedrijf werd erkend voor zijn uitstekende kwaliteit, innovatie en klantenservice.

Sindsdien heeft Eastman Guitars blijvende lof ontvangen van muzikanten en critici over de hele wereld. De gitaren van het bedrijf zijn gebruikt door een breed scala aan muzikanten, waaronder jazzgitarist John Pisano, folk singer-songwriter Martin Sexton en indie rockers The Walkmen.

In de afgelopen jaren heeft Eastman Guitars ook zijn productlijn uitgebreid om mandolines, ukuleles en andere instrumenten te omvatten. Het bedrijf is blijven innoveren en experimenteren met nieuwe ontwerpen en materialen en laat geen tekenen zien van vertraging.

Conclusie

Eastman Guitars begon misschien als een klein bedrijf in China, maar het is snel uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde namen in de gitaarindustrie. De toewijding van het bedrijf aan kwaliteit, innovatie en klantenservice heeft geholpen om op te vallen in een drukke markt, en de gitaren worden nu gebruikt door muzikanten over de hele wereld. Of je nu een professionele muzikant bent of net begint, een Eastman-gitaar is een geweldige keuze voor iedereen die een hoogwaardig instrument wil dat niet de bank zal breken.

Bekijk al onze Eastman Guitars in onze gitaarwinkel in Alphen aan den Rijn

 

https://www.kauffmannsguitarstore.nl/