Blogger
Image default
Gezondheid

Acupunctuur bij af afvallen

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt beoefend en wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder overgewicht. Bij Chinatuur, kliniek voor acupunctuur Breda bieden we een combinatie met Chinese kruiden en acupunctuur. Dit blijkt een zeer effectieve methode om af te vallen en een gezond lichaamsgewicht te behouden.

Acupunctuur voor gewichtsverlies is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde, die stelt dat energie, of “qi”, door het lichaam stroomt via kanalen die “meridianen” worden genoemd. Wanneer de stroom van qi wordt verstoord, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan, waaronder overgewicht. Acupunctuur kan worden gebruikt om deze verstoringen te corrigeren en de stroom van qi te bevorderen, waardoor het lichaam beter in staat is om vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Tijdens een acupunctuurbehandeling worden dunne naalden op specifieke punten op het lichaam geplaatst, die corresponderen met de meridianen die de organen en lichaamsfuncties beïnvloeden die betrokken zijn bij gewichtsverlies, zoals de maag, milt, nieren en lever. De naalden worden meestal 20-30 minuten op hun plaats gelaten, waardoor de energiestroom in het lichaam wordt gestimuleerd.

Acupunctuur kan worden gecombineerd met het gebruik van Chinese kruiden om het gewichtsverlies te bevorderen. Chinese kruiden worden al eeuwenlang gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen en kunnen helpen om de stofwisseling te verbeteren, het hongergevoel te verminderen en de spijsvertering te verbeteren. Kruidenformules kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt, afhankelijk van factoren zoals hun lichaamstype, eetgewoonten en algehele gezondheidstoestand.

Bij Chinatuur maakt u kennis met Drs. G. Wei en de heer P. Gao. Drs. G. Wei heeft het diploma Westerse Geneeskunde en heeft een studie acupunctuur gevold in Nederland en China. De heer Gao is fysiotherapeut. Hij heeft ook kennis van de Chinese geneeskunde. Wilt u ervaren wat acupunctuur voor u kan betekenen? Maar dan eens een afspraak.

https://www.chinatuur.nl/