Blogger
Image default
Auto's en Motoren

private lease van een elektrische auto met subsidie

Vanaf 10 januari is het voor particulieren weer mogelijk om subsidie te krijgen bij de koop of private lease van een elektrische auto. Het subsidiebedrag bedraagt bij een nieuwe elektrische auto € 2.950. Bij koop wordt het bedrag in één keer uitgekeerd en private lease in maandelijks termijnen.  

Populaire elektrische modellen die in aanmerking komen voor de subsidie zijn bijvoorbeeld de Opel Corsa e Private Lease, Peugeot e 208 private lease, Peugeot e 2008 private lease, Opel Mokka e private lease, Fiat 500 e private lease en Citroen e C4 private lease.

In 2023 zal PEUGEOT de elektrificatie van het PEUGEOT-gamma nog verder verbreden. Zo zullen in de eerste helft van het nieuwe jaar alle PEUGEOT-modellen beschikbaar zijn met één of meerdere elektrische aandrijflijnen. Daarmee beschikt PEUGEOT over het breedste ‘e-aanbod’ van Europa, met veel nieuwe modellen en technologieën. Van elektrische fietsen tot en met bestelauto’s en van e-scooters tot en met personenauto’s; PEUGEOT zal aan alle behoeften op het gebied van elektrische mobiliteit voldoen en zet hiermee een nieuwe stap op weg naar het doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn en enkel nog 100% elektrische modellen aan te bieden in Europa.

Als het aan de Europese Commissie ligt dan verdwijnen per 2035 alle benzine- en dieselauto’s uit de Europese showrooms. Vanaf dan worden er alleen nog maar elektrische auto’s verkocht. Zelfs de allerkleinste auto’s en de allersnelste sportauto’s worden niet uitgesloten.

De aanschaf van een nieuwe of jong gebruikte elektrische auto is voor de meeste mensen een te grote uitgave. Hier kan een private lease elektrische auto een uitkomst bieden. Bij lease koopt de leasemaatschappij immers de auto waardoor de consument geen aanspraak hoeft te doen op zijn spaargeld of een lening hoeft af te sluiten. De kosten voor het financieren van de elektrische auto zijn hierbij verwerkt in het maandelijkse leasebedrag.

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.