Blogger
Image default
Zakelijk

Automatische draaideuren: handig en nodig

De meeste mensen denken er al niet meer bij na: automatische draaideuren. Ze zijn al bijna een vanzelfsprekendheid. Of het nu een appartementencomplex is, een winkel, kantoor of een ziekenhuis, de bezoeker verwacht automatische deuren.

Grotere toegankelijkheid met automatische draaideuren

Hoewel automatische deuren niet wettelijk verplicht zijn, bestaat er wel een wettelijke plicht de toegankelijkheid ook voor minder-validen goed te regelen. Dat is dan ook waarom bijna elk (semi-)openbare gebouw automatische draaideuren heeft. Handig voor wie de handen vol heeft, maar vooral voor mensen met een lichamelijke beperking.

Automatische deuren een must in bepaalde sectoren

Het is niet alleen de hoofdingang waar automatische draaideuren op hun plaats zijn. Elke plek waar veel mensen voorbijkomen kan baat hebben bij automatische draaideuren. In sommige sectoren is het een must.

Bijvoorbeeld in de medische wereld, waar automatische draaideuren helpen de hygiëne hoog te houden. Ook in de levensmiddelenindustrie dragen automatische deuren bij aan een betere hygiëne.

Over automatische draaideuren

Automatische deuren bestaan in verschillende vormen. We spreken over automatische draaideuren wanneer de deuren openslaan of ronddraaien. Dat is dus een ander soort deur dan automatische schuifdeuren. Het voordeel is dat automatische draaideuren overal geïnstalleerd kunnen worden waar een deur past. Er is geen ruimte nodig naast de deur, zoals bij schuifdeuren. Elke deur kan worden vervangen óf omgebouwd tot een automatische draaideur.

Dit is een goedkope en effectieve manier om een bestaand pand uit te rusten met automatische draaideuren. Meer weten? Vraag advies aan www.automatischedeuren24.nl. Want met ruim 20 jaar ervaring met installatie, onderhoud en reparatie van alle soorten automatische deuren weten wij precies wat u nodig heeft.