Blogger
Image default
Particuliere dienstverlening

Zorgt de wc doortrekken voor problemen met de douche?

 Het doorspoelen van een toilet moet afval verwijderen zonder onverwachte loodgietersproblemen in een huis te veroorzaken. Helaas kan een verstopte rioolleiding, wanneer iemand zijn toilet doorspoelt, een overloop van de douche veroorzaken. Indien u in Midden-Nederland woont, kan u dit bedrijf inschakelen om uw riool te ontstoppen in Utrecht. Kies de meest effectieve methode voor het ontstoppen van uw rioolverstopping.

Na verloop van tijd verstoppen de hoofdriolen.

De riolering in een huis is verantwoordelijk voor het afvoeren van afval uit het huis en het aanvoeren van vers water wanneer dat nodig is. Helaas kan een verstopping in de riolering worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende problemen:

  • Er lekt water uit het systeem door kapotte leidingen.
  • Boomwortels kruipen in de afvoer
  • Wezens nestelen zich in de pijp

Huiseigenaren daarentegen zijn vaak degenen die het meest bijdragen aan het probleem door olie, papieren handdoeken en hygiëneproducten door de afvoer te spoelen. Mensen verwarren hun toilet vaak met een magische afvalverwijderaar, wat verre van het geval is. In werkelijkheid is het zo dat wanneer de hoofdafvoer verstopt raakt, er allerlei problemen met het toilet kunnen ontstaan.

Tijdens het doorspoelen wijst terugstromend water op een probleem.

Iemand die een verstopte rioolleiding vermoedt, moet goed opletten bij het douchen telkens hij het toilet doorspoelt. Wanneer er een verstopping optreedt in een rioolleiding, stroomt het water langzamer uit de huishoudelijke afvoeren, vooral uit de toiletafvoeren. Als gevolg daarvan kan overtollig afvalwater via de leidingen naar boven stromen, waardoor het water in de douche gaat opborrelen. Dit is vooral niet wat je in je studentenhuis in Amsterdam wil. Zoek daarom een rioleringsbedrijf op die je riool in Amsterdam ontstoppen.

Er zijn verschillende redenen waarom er water in de douche komt. Meestal gebeurt dit omdat de douchepijp lager ligt dan de pijp van de gootsteen, waardoor het water hier gemakkelijker kan komen. Een verstopping is waarschijnlijk de oorzaak als er water in de gootsteen stroomt of als er gorgelende geluiden uit de gootsteen komen als het toilet wordt doorgespoeld.

Doe-het-zelf reparaties kunnen nuttig zijn

Een rioolbuis kan worden gerepareerd met een paar eenvoudige doe-het-zelf methoden. Om de druk in de pijp te verlichten, kunnen mensen hun hoofdwatertoevoer afsluiten en hun rioolreinigingsleiding openen, wat een kleine lichtgekleurde pijp is met een gemakkelijk te verwijderen dop. Deze beweging zal, in bepaalde gevallen, het achtergebleven water in de leiding drijven, en misschien eventuele verstoppingen opbreken.

Chemische reinigingsmiddelen daarentegen kunnen helpen door een krachtige – en schurende – uitbarsting van reinigingsactiviteit. Papieren handdoeken, haar en hygiëneproducten worden gewoonlijk door deze reinigingsmiddelen vernield. Chemische reinigingsmiddelen zullen de boomwortels waarschijnlijk niet beschadigen, terwijl kopersulfaat dat wel doet. Maar omdat deze chemische stof zeer corrosief is, is hij op de meeste plaatsen verboden.

Deskundige hulp zorgt voor maximale efficiëntie.

Professionele loodgietershulp is vereist wanneer doe-het-zelf reparatiemethoden falen om een rioolleiding vrij te maken. Deze professionals zullen de oorzaak van een verstopping vaststellen en aan de slag gaan om deze te verwijderen. Verstoppingsslangen zijn bijvoorbeeld apparatuur die loodgieters gebruiken om de hoofdleiding in te voeren, deze over de lengte te volgen en eventuele verstoppingen op te breken. Er zijn loodgieters die op locaties in Midden-Nederland je riool kunnen ontstoppen, zoals Lelystad.

Deze slangen zijn vaak voorzien van een camera aan het uiteinde, waarmee loodgieters in grotere loodgietersproblemen kunnen kijken. Een camera kan bijvoorbeeld een worteldoorboring in de rioolleiding, leidingbreuken veroorzaakt door andere loodgietersproblemen, en nog veel meer opsporen. Met deze instrumenten kan een loodgieter de beste techniek bepalen om een leiding te repareren en te voorkomen dat de verstopping zich verder uitbreidt.

Een rioolafvoer kan worden ontstopt door een loodgieter

Als u professionele loodgietersdiensten nodig heeft om een rioolafvoer in uw huis te ontstoppen, neem dan meteen contact op met het rioleringsbedrijf van Almere. Hun vakkundige monteurs zullen uw verstopping verhelpen en uw riolering zo schoon mogelijk maken.

 

https://rvs-rioolservice.nl/