Blogger
Image default
Dienstverlening

Waarom veel evenementen kiezen voor truss materiaal huren

De reden dat er voor truss materiaal huren gekozen wordt

Voor evenementen wordt er massaal gekozen voor truss materiaal huren. Organisatoren weten precies wat de meerwaarde is van deze producten en hoe deze in te zetten zijn. Als jij dit nog niet weet is dit artikel perfect voor jou. Truss materiaal is een onderdeel van rigging. Het grootste doel van deze materialen is om audiovisuele apparatuur de lucht in de krijgen. Zo kun je denken aan audio-installaties. Als bij jouw evenement een grote en hoge tribune aanwezig is, moeten mensen die daar zitten ook kunnen horen en kunnen volgen wat er op het podium gebeurt. Door het huren van truss materiaal maak je het mogelijk dat je boxen en eventueel videoschermen hoog in de lucht krijgt.

De vele vormen en maten van trussen

Deze audiovisuele apparaten worden aan trussen vastgemaakt. Dit zijn aluminium constructies die in verschillende vormen en maten bestaan. Zo zijn er rechte elementen, maar ook elementen met een hoek of een bocht. Omdat het gaat om losse elementen kunnen deze perfect aan elkaar gekoppeld worden tot één groot systeem. Zo kun jij de ideale oplossing vinden voor jouw evenementenlocatie. Het feit dat zij uit aluminium vervaardigd zijn betekent dat ze licht in gewicht zijn. Daarentegen zijn ze speciaal gemaakt om veel draaggewicht te hebben. Dit maakt ze de ideale partner. Ze zijn makkelijk te vervoeren en dienen hun doel ontzettend goed.

Ga de creatieve kant op met truss materiaal

Naast audiovisuele apparaten bevestigen aan de trussen, zijn er ook creatievere manieren te bedenken om truss materiaal voor te huren. Zo kun je bijvoorbeeld een constructie maken waar je een reclamedoek inspant. Op die manier kun jij een persoonlijk boodschap tentoonstellen op je evenement of op de parkeerplaats (bij het verwelkomen of uitzwaaien van de gasten). Ook kun je ervoor kiezen om met trussen één grote ruimte op te delen in meerdere kleinere ruimtes. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld congressen. Zelfs kun je ervoor kiezen om truss materiaal te huren voor het realiseren van een opvallende bar. Hier vandaan serveer je hapjes of drankjes uit.

Laat de gecertificeerde specialist installeren

Onthoud goed dat de truss materialen die jij huurt alleen geïnstalleerd mogen worden door gecertificeerde partijen. Het gaat namelijk (bij audiovisuele middelen) om werken op grote hoogten en met zware techniek. De gespecialiseerde bedrijven weten precies waar ze bij de installatie op moeten letten en hoe zij dit veilig kunnen laten gebeuren. Vraag daarom altijd van tevoren of de partij waarmee jij wilt samenwerken kan installeren. Zo ben jij geheel voorbereid op het truss materiaal huren voor je evenement.

https://riggingbox.nl/