Blogger
Image default
Auto

Handige informatie bij het vinden van een bromfietsverzekering

Wilt u een bromfietsverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om even een middagje de tijd te nemen voor het maken van een vergelijking. Zo ziet u het hele actuele aanbod en maakt u een weloverwogen beslissing. Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering zal u beslissingen moeten maken over de dekking en over het eigen risico dat u kunt en wilt betalen. Daarnaast bieden verschillende verzekeraars verschillende diensten en regelingen aan, waar u mogelijk wat aan heeft. De onderstaande informatie helpt u bij het vinden van een bromfietsverzekering waar u zich comfortabel bij voelt, het hele jaar lang.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor een bromfietsverzekering?

Er zijn een aantal factoren die de kosten voor uw bromfietsverzekering beïnvloeden. Uiteraard zijn er ook factoren waar u zelf geen invloed op heeft en waar u mee moet leven als u een bromfietsverzekering afsluit.

  • De leeftijd van de verzekerde heeft een grote invloed op de kosten voor een bromfietsverzekering. Hoe jonger deze is, hoe duurder de premie. Iemand van 16 jaar kan zo wel €80 per maand betalen voor een allrisk verzekering terwijl dat voor iemand van middelbare leeftijd maar €25 per maand is.
  • Het aantal no claim jaren dat u heeft opgebouwd bepaalt ook hoe hoog de premie voor uw bromfietsverzekering uitpakt. Als u veel no claim jaren heeft, dan bent u een lager risico voor de verzekeraar en gaat uw premie naar beneden. Let op: soms gaan er wel 5 jaar van uw no claim jaren af als u één claim indient.
  • En als laatste heeft de verzekeraar natuurlijk ook invloed op de kosten. Daarom is het maken van een vergelijking altijd geld besparend. Het is dan wel belangrijk dat u goed kijkt naar de inhoud van de verzekeringen die u worden aangeboden. Soms krijgt u voor een klein beetje geld extra een veel betere service.

 

Drie verschillende soorten verzekeringen

Er worden drie soorten bromfietsverzekeringen aangeboden. Het verschil tussen deze drie opties zit hem in de dekking. Kiest u voor een WA verzekering, dan wordt alleen schade aan andere voertuigen verzekerd als u dit heeft veroorzaakt. Uw eigen verzekering zal dan nooit schade aan uw bromfiets vergoeden. Een WA beperkt casco verzekering biedt u dan meerdere opties en u krijgt met deze bromfietsverzekering schade als gevolg van brand, diefstal, joyriding, slechte weersomstandigheden, waterschade en een aanrijding met een dier ook vergoed. Wilt u een complete dekking en zo goed mogelijk verzekerd zijn? Dan kiest u voor een allrisk verzekering. Zelfs schade aan uw voertuig door een situatie die u zelf veroorzaakt heeft wordt dan door de bromfietsverzekering vergoed.

 

Aanvullende verzekeringen afsluiten

Vervolgens heeft u de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo kunt u uw bromfietsverzekering exact afstemmen op uw eigen behoeften. Er worden twee gangbare opties aangeboden, maar ook deze verschillen per verzekeraar.

  • Ongevallen voor opzittenden: met de ongevallen voor opzittenden verzekering zijn de bestuurder en de passagier verzekerd als ze betrokken zijn bij een ernstig ongeval. U kunt dan denken aan een vergoeding bij aanpassingen in huis, medische behandelingen en verlies van salaris.
  • Rechtsbijstand: het is mogelijk dat u in een aanrijding terecht komt waarbij het niet duidelijk is wie de schuldige is. U heeft dan rechtsbijstand nodig, maar hoe gaat u dat betalen. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten worden deze extra kosten ook door uw verzekeraar vergoed.

 

Het eigen risico bij bromfietsverzekeringen

Bij een bromfietsverzekering is het eigen risico niet altijd vrij instelbaar. De meeste verzekeraars hanteren daar een eigen regeling voor. Vaak is het een vast bedrag rondom €125. Ook hier moet u oppassen, want als u een slecht slot gebruikt en uw bromfiets wordt gestolen dan gaat dit bedrag omhoog. Ook als uw zoon of dochter van jonger dan 25 jaar van uw bromfiets gebruik maakt kan het eigen risico omhoog gaan. Er zijn ook verzekeraars die simpelweg een percentage van het geclaimde bedrag vragen. Een gangbaar percentage is dan 10 procent. Let dus goed op de kleine letters als u een bromfietsverzekering af gaat sluiten. Het is belangrijk dat u zeker weet dat u het eigen risico kunt betalen.

 

Vind de beste verzekering met een vergelijking

Met al deze informatie bent u voldoende voorbereid om een bromfietsverzekering vergelijking te maken. U weet wat u af wilt sluiten en die informatie gebruikt u bij het invullen van de filters. Het is dan belangrijk dat u een goede vergelijkingssite opzoekt om uw vergelijking bij te maken. Deze is onafhankelijk en dat betekent dat ze geen commercieel voordeel halen uit de bromfietsverzekering die u kiest. Een zo breed mogelijke dekking helpt ook, dus bekijk welke verzekeraars door de vergelijkingswebsite worden gebruikt. Eventueel kiest u er een andere website bij, voor een complete dekking. Als laatste zijn de filters bijzonder handig bij het vergelijken van uw bromfietsverzekering, omdat u daarmee alleen de resultaten te zien krijgt die voor u het meest relevant zijn.

 

Bekijk ook de online recensies even

Met een goede vergelijkingssite(s) en de nodige achtergrondinformatie bij de hand maakt u een uitgebreide vergelijking van het aanbod op dit moment. U vergelijkt dan op prijs, maar ook op inhoud zodat u ook de voorwaarden omtrent eigen risico bijvoorbeeld duidelijk hebt. U kunt nu in principe een goede bromfietsverzekering uitkiezen, maar u krijgt pas een echt compleet beeld als u ook nog even de online recensies doorleest. U leert dan belangrijke informatie over hoe het is om klant te zijn bij de verzekeraar en hoe soepel het indienen van een claim gaat. Ook leest u daar veel over de kwaliteit van de klantenservice en dat alles eerstehands.

 

De beste bromfietsverzekering voor u

Als het goed is heeft u met de bovenstaande informatie een uitstekende bromfietsverzekering kunnen vinden voor uw benodigdheden. En maakt u elk jaar zo’n vergelijking, dan betaalt u dus nooit te veel. Houd uw hoofd erbij, gebruik de filters goed, lees de kleine letters door en u weet exact wat voor u het beste is. Het enige wat u nu nog moet doen is op de koop knop drukken.

 

De beste bromfietsverzekeringen vindt u bij Diks Verzekeringen.