Blogger
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je weten over een rolbaan?

Het implementeren van een rolbaan binnen jouw bedrijfshal of fabriek kan voor een hoop voordelen zorgen; het kan het productieproces namelijk een stuk vergemakkelijken. Het neemt het zware tilwerk uit handen, wat erg handig en efficiënt is voor de werknemers; zwaar tillen is uiteraard niet goed en hierdoor zijn de werknemers inzetbaar voor andere taken. Door een rolbaan worden processen geautomatiseerd; het is echt een aanwinst voor in jouw bedrijf. Wil jij ervoor zorgen dat de processen in jouw bedrijf ook op rolletjes lopen door de implementatie van een rolbaan? Lees snel met ons mee voor een aantal tips! 

 

Met wie ga je in zee? 

Het kiezen en implementeren van een rolbaan gaat niet over één nacht ijs en het is van tevoren goed om het een en ander van verschillende aanbieders te weten. Het is bijvoorbeeld erg verstandig om een rolbaan aan te schaffen bij een bedrijf die gespecialiseerd is in meerdere soorten transportbanden; zo’n bedrijf kan jou perfect adviseren over welke transportband het best past in jouw soort bedrijfshal, magazijn, productieruimte of fabriek. 

 

Soorten en maten 

Zoals bij bijna alle producten op de wereld, bestaan er van de rolbanden uiteraard verschillende soorten en komen ze in verschillende maten voor. En dat is maar goed ook, want de ene bedrijfsruimte is de ander niet; soms hebben bedrijven wel een rolband van tien meter nodig, waar andere aan twee meter genoeg hebben. Daarnaast heb je verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld een aangedreven rolbaan, een zwaartekracht rolbaan en een harmonica rolbaan. Vaak kan je zelf besluiten welke soort rolbaan je wil kiezen voor in jouw bedrijf. 

 

Ga in gesprek met een specialist! 

Voor de aanschaf van een rolbaan is het ook aan te raden om eerst in gesprek te gaan met iemand die er echt verstand van heeft. Je zou iemand bijvoorbeeld kunnen uitnodigen in de ruimte waar de baan dient te komen, hij of zij kan dan met jou meekijken en bepalen wat de beste keuze zou zijn! Een specialist kan jou natuurlijk ook helpen met de perfecte indeling van jouw bedrijfsruimte, waar zou de transportband moeten komen te staan en welke transportband is dan de beste keuze?

 

https://www.acb-transportbanden.nl/