Blogger
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de beste LED verlichting en kleurtemperatuur voor jouw ruimte?

Of je nu je huis of kantoor inricht, het kiezen van de juiste verlichting kan een enorme invloed hebben op de uitstraling van een ruimte. LED verlichting wordt steeds populairder vanwege zijn energiezuinigheid en lange levensduur, maar het kan moeilijk zijn om te weten welk type het beste is voor jouw behoeften. Laten we eens kijken waar je op moet letten bij het kiezen van LED verlichting en kleurtemperatuur voor elke ruimte. 

 

LED lampen 

LED lampen zijn er in verschillende soorten, vormen, maten en kleuren. Voordat je gaat winkelen voor een LED lamp, moet je ervoor zorgen dat je het wattage hebt bepaald dat nodig is voor je lamp. Kijk daarvoor op het wattage-etiket van je bestaande lamp of raadpleeg de handleiding als die er niet is. Als je eenmaal weet hoeveel wattage nodig is, kun je gaan winkelen voor een LED lamp die bij dat getal past. Het is belangrijk op te merken dat sommige LED lampen speciale dimmers vereisen of niet compatibel zijn met bepaalde armaturen, lees dus eerst alle productdetails voordat je een aankoop doet! 

 

Kleurtemperatuur

Het kiezen van de juiste kleurtemperatuur is net zo belangrijk als het kiezen van een LED lamp met het juiste wattage. De kleurtemperatuur van een lichtbron wordt gemeten in kelvin (K) op een schaal van 2000K (warm geel/oranje) tot 6500K (koel wit). Verschillende kelvin temperaturen zijn beter geschikt voor verschillende taken, 3000K tot 4000K bijvoorbeeld bieden helder wit licht, ideaal om te lezen of te werken, terwijl 2700K tot 3000K meer een warme gloed geeft, perfect om na het werk te ontspannen. Houd rekening met waar je de lampen gaat gebruiken om de meest geschikte kleurtemperatuur te kiezen. Een breed aanbod in lampen vind je bij LED24!

           

Verlichtingszones 

Bij het kiezen van verlichting voor een bepaalde ruimte is het handig om elke kamer op te splitsen in verschillende “verlichtingszones”, gebaseerd op hun doel en functie. Misschien heb je heldere werkverlichting nodig achter je bureau in je werkkamer, terwijl zachtere accentverlichting rond kunstwerken beter past in een andere ruimte van het huis. Door over elke zone na te denken kun je precies bepalen welk type verlichting je nodig hebt, zodat je in elke ruimte precies de juiste hoeveelheid verlichting hebt, zonder te veel te doen.   

    

Bij het bepalen van de beste LED verlichting en kleurtemperatuur voor elke kamer in je huis of kantoor zijn er verschillende factoren die in overweging genomen moeten worden. Zoals het benodigde wattage, de gewenste kleurtemperatuur en welk type verlichtingszone elke ruimte nodig heeft. Door deze grondbeginselen over LED’s te begrijpen en elke ruimte op te delen in “verlichtingszones” op basis van doel en functie, kun je gemakkelijk lampen kiezen die in elke kamer precies de juiste sfeer scheppen!

 

https://led24.fr