Blogger
Image default
Zakelijk

3 sectoren met een grote baankans

Hoewel de arbeidsmarkt zeer krap is, zijn er beroepen waar je een grote baangarantie hebt. Als je al het zoeken beu bent in jouw werkveld, kun je kijken of beroepen in andere sectoren ook bij jou passen en zelfs aansluiten bij jouw ervaring en opleiding. Misschien wil je juist wel het roer omgooien en je laten omscholen; dan zijn bijvoorbeeld ICT banen of werk in de zorg een goede keuze.

Techniek

Kansen liggen vooral bij beroepen waarbij je kennis hebt van een specifiek vakgebied en waarvoor je een praktische opleiding hebt moeten volgen. De techniek is daar een voorbeeld van; banen als monteur en machinebouwer zijn er volop. Eigenlijk kun je hier met ieder opleidingsniveau wel terecht. Vaak zijn bedrijven ook bereid om je het één en ander bij te leren als je nieuw bent en zijn er vaak mogelijkheden om door te groeien.

Bouw en constructie

Merk je ook dat als je een nieuw dak of schutting nodig hebt, dat het wel maanden kan duren voordat iemand tijd voor jou heeft? Bedrijven in deze sector staan te springen om werknemers. Als je kiest voor deze sector, zit je gebakken. Wil je nog meer opvallen en ben je niet vies van een beetje risico? Dan kun je ook een eigen onderneming beginnen waarbij jouw vaardigheden tot hun recht komen. Net als ICT banen blijft dit soort werk altijd bestaan.

ICT banen en werk in systeembeheer

Nog een schot in de roos: zoeken naar ICT banen of werk in systeembeheer. Bijna ieder bedrijf heeft een digitale omgeving en er zijn mensen voor nodig om de betreffende websites in de lucht te houden en die helpen als er een storing is. Tevens worden steeds meer banen waarvoor mankracht nodig is, overgenomen door machines of robots. Er verdwijnen dus banen, maar hiervoor komen veel andere banen terug. 

https://www.ictvacatures.me/