Blogger
Image default
Verbouwen

Cilindersloten

Met de zomervakantie in de aantocht, wil je natuurlijk met een fijn gevoel vertrekken. Het gebeurt best wel eens dat iemand op vakantie gebeld wordt omdat er ingebroken is dat iemand terugkomt van een fijne vakantie en ziet dat er in het huis een inbraak heeft plaatsgevonden. Dat zorgt er voor dat mensen met een onveilig gevoel weg gaan en soms niet eens van de vakantie kunnen genieten. Een goed slot is het halve werk en daarom is het dat wij gaan uitleggen in deze tekst welk slot je het beste kunt gebruiken om een inbraak zo veel mogelijk te voorkomen.

Wat is een goed slot?

Goede sloten zijn over het algemeen cilindersloten. Dat komt omdat deze direct al veel moeilijker open te breken zijn dan andere sloten. Een cilinderslot wordt zo genoemd omdat deze een cilinder heeft. In dit cilinder bevinden zich allemaal stiften welke dezelfde lengte hebben. Deze stiften moeten in een bepaalde positie komen te staan om het slot te openen. Hoe krijg je die stiften in de goede positie? Door middel van de sleutel natuurlijk. Een sleutel heeft namelijk unieke kartels aan de zijkant welke specifiek afgesteld worden op de stiften. Druk je de sleutel in het slot dan zorg je er voor dat de stiften in exact de goede positie komen en kun je vervolgens ook het slot openen. Een inbreker kan de meeste technieken al niet gebruiken bij een cilinderslot, maar hij kan helaas nog steeds het slot openbreken.

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging

Er is namelijk nog een extra beveiliging nodig op het cilinderslot om helemaal beveiligd te zijn. Dit noemen we kerntrekbeveiliging. Bij kerntrekken boort een inbreker een schroef on het slot. Met andere gereedschappen trekt hij vervolgens de schroef uit het slot. De deur kan dan zomaar opengebroken worden door de inbreker. De extra beveiliging bestaat uit een geharde, stalen burg welke over het cilinder wordt geplaatst. Deze maakt het namelijk onmogelijk om de schroef in de deur te boren en om de kerntrek techniek toe te passen. Op die manier is het slot ook beschermd tegen deze manier van inbreken en daardoor kun je met een veel rustiger gevoel op reis gaan. Uiteraard is zo’n slot ook na de vakantie nog steeds ideaal omdat deze altijd beschermd tegen de inbrekers. Zoek je een goed slot, ga zeker voor de cilindersloten met deze extra beveiliging.

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/