Blogger
Image default
Alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem

Ajax alarmsystemen

 

Dit artikel gaat over alarmsystemen van het merk Ajax. Het aanbod is heel veelzijdig en de producten hebben diverse interessante functionaliteiten. Voor de volledigheid, we praten hier niet over de fabrikant van brandblusapparaten.

Het bedrijf

Het bedrijf is opgericht in Oekraïne door Aleksandr Konotopskyi. Dat was in 2011. In 2021 was het bedrijf in 130 landen actief en had 1734 werknemers in dienst, waarvan 374 engineers. Nederland vormt op 4 landen na de grootste afzetmarkt.

Belangrijke technologieën

Het merk past een aantal interessante inhuis ontwikkelde technologieën toe in zijn producten. Dat zijn:

 • Jeweller
  Jeweller is een radiotechnologie voor draadloze gegevensuitwisseling in twee richtingen. Met deze technologie kan een afstand tot 2 kilometer worden overbrugd.
 • Wings
  Wings is ook een radiotechnologie. Wings is echter speciaal ontwikkeld voor de draadloze uitwisseling van beeldinformatie. Ook Wings is voor tweerichtingscommunicatie. Dat kan tot 1700 meter. Jeweller en Wings kunnen parallel aan elkaar worden gebruikt.
 • OS Malevich
  OS Malevich is het besturingssysteem voor de hubs. Een hub is het toestel waarmee de andere apparaten van hetzelfde beveiligingsinstallatie communiceren. Dat kunnen tot 150 apparaten zijn. Het besturingssysteem biedt veel functionaliteit en heeft onder meer mechanismes om cyberaanvallen en softwareproblemen op te vangen, en is bestand tegen virussen.
 • SmartDetect
  SmartDetect is een algorithme voor het uitfilteren van valse alarmen die bewegingsdetectoren doorgeven.
 • Lisa
  Lisa is ook een algoritme voor de uitfiltering van valse alarmen, maar doet dat in twee stappen en is ontwikkeld voor de MotionProtect Outdoor bewegingsdetector.
 • HazeFlow
  HazeFlow is een algoritme voor brandmelders voor het verifiëren van de aanwezigheid van rook.

Een productoverzicht

 

Ajax biedt momenteel alleen draadloze alarmsystemen, maar bekabelde versies zijn in ontwikkeling. De apparaten die in de categorie van een draadloze alarmsysteemvallen, zijn de volgende.

 • De al genoemde hub. Via die hub verloopt alle gegevensuitwisseling van een alarmsysteem. Het vormt ook de draadloze ingang voor de app op een smartphone en/of tablet.
 • Signaalversterkers, die het bereik voor de draadloze communicatie vergroten.
 • Beveiliging in de woning. Het merk biedt een breed scala van detectoren. Onder meer gaat het daarbij om brand-, bewegings- en overstromingsdetectoren, en verbreekcontacten voor ramen en deuren.
 • Beveiliging buiten de woning. Voor buiten de woning worden diverse bewegingsdetectoren geboden, waarvan met een camera.
 • Sirenes.

Meer voor de juiste beveiliging

Voor een goede beveiliging kies je naar een goed draadloos alarmsysteem ook voor de juiste cilindersloten. Voor cilindersloten kijk je naar het SKG 3* keurmerk. Wat erg belangrijk is tegen het kerntrekken en cilinderbreken. Kijk voor alle informatie op mc-cilinder.nl Daarop staat alle informatie over de beste cilinders van M&C.

https://draadloos-alarmsysteem.com/product-categorie/ajax-starterskit/