Blogger
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt facturen verkopen?

Ben je aan het kijken naar een nieuwe manier om jouw inkomstenstroom te regelen en tegelijkertijd minder tijd kwijt te zijn aan het versturen van herinneringen naar jouw klanten? Dan kun je ervoor kiezen om jouw facturen te verkopen. Hierbij schakel je een extern bedrijf in die deze kant van de financiën voor jou regelt. Facturen verkopen vereist echter wel enige kennis van zaken. Want hoe werkt het precies als je jouw facturen verkoopt aan een extern bedrijf en wat zijn de voordelen hiervan?

Jouw facturen verkopen biedt mogelijkheden

Je kunt je factuur verkopen aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het regelen van financiële zaken. Alle facturen die jij normaal stuurt naar klanten, stuur je nu naar dit bedrijf. Jij krijgt dan het geld vanuit het bedrijf uitbetaald. Dit gebeurt vaak binnen 24 uur, waardoor je het geld gelijk beschikbaar hebt voor een nieuwe investering. Jouw productie of het leveren van diensten hoeft niet stil te komen liggen doordat je het geld op je rekening hebt ontvangen, terwijl dit externe bedrijf tegelijkertijd zorgt dat de klanten de factuur binnen de aangegeven betaaltermijn betalen. Je hoeft hierdoor niet meer achter jouw geld aan en kunt je richten op het leveren van de producten of diensten en het onderhouden van een goede klantrelatie.

Snel geld op jouw rekening hebben

Het facturen verkopen noem je ook wel factoring. Factoring is zowel voor ZZP’ers als de MKB een goede manier om op korte termijn geld op de rekening te krijgen, terwijl de betaaltermijn bij jouw klanten op 30 dagen of langer staat. Er zijn altijd redenen waarom je eerder geld nodig hebt, zoals het aanschaffen van materialen voor jouw diensten of voor de productie. Daarbij wil je de relatie met jouw klanten onderhouden, omdat er anders minder geld binnenkomt. Als zelfstandig ondernemer of klein bedrijf moet je hiermee jouw bedrijf immers laten groeien en dit kan alleen als je de diensten kunt blijven leveren. Factoring geeft jou de gelegenheid om hieraan te kunnen werken.

Aan de slag met factoring

Voordat je de facturen kunt verkopen, moet je alle gegevens doorsturen. Niet alleen moet je bij jouw aanmelding alle gegevens van jouw bedrijf overhandigen, ook moet je de gegevens van de facturen beschikbaar maken. Hiermee voorkom je dat een extern bedrijf niet meer met jouw facturen kan werken en je de uitbetaling niet ontvangt. Daarbij is het verstandig om jouw debiteurenbeheer goed bij te houden, omdat jij hier verantwoordelijk voor blijft. Ook blijf jij verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie, totdat je hier een boekhouder voor inschakelt. Door zo snel mogelijk met factoring te beginnen kun je jezelf veel tijd besparen en nieuwe mogelijkheden creëren.